Acesta e noul Mercedes-Benz S-Class W223 blindat: S 680 Guard 4MATIC

29 Iulie 2021, 10:21
Redacţia PiataAuto.md
Mercedes-Benz a lansat în linişte absolută versiunea blindată a noii generaţii S-Class W223, fără a anunţa oficial momentul şi fără a pune în evidenţă noua creaţie. Exact aşa cum vor clienţii de limuzine blindate, totul s-a făcut cu discreţie maximă, doar cei care se interesează aflând că limuzina deja există şi poate fi comandată. Câteva publicaţii germane au aflat despre disponibilitatea acestei versiuni şi au scos informaţiile la iveală.
Aşadar, noul Mercedes-Benz S-Class W223 în formă blindată se bazează pe versiunea Long, cu ampatament mărit, a limuzinei şi va oferi cel mai înalt grad de protecţie balistică existent astăzi în lume — VR10. Astfel, limuzina ar trebui să reziste practic oricărui asalt cu arme, inclusiv automate sau lunete, dar şi rachete sau mine. Practic, acolo unde noul S-Class nu ar mai rezista, nici un alt automobil din lume nu va rezista. Iar asemenea situaţii ar fi doar ipotetice.
Blindajului consistent al noului S-Class W223 îi adaugă 660 kg, iar masa totală a maşinii a crescut până la 4.2 tone, cu tot cu pasagerii de la bord şi sarcina maximă! E curios şi faptul că inginerii Mercedes-Benz au ales să utilizeze axele şi suspensia de la generaţia W222 blindată, deşi vorbim de S-Class-ul de generaţie nouă. Într-un cuvânt, au ales să folosească soluţiile verificate în timp de la generaţia precedentă, decât să experimenteze prea curând cu cele care ar fi fost create pentru W223.
Tot restul maşinii, însă, e un W223 sadea, doar roţile cu anvelope mult mai mari, blindate şi ele, sugerând că ai în faţa ochilor versiunea blindată. Maşina a fost limitată la doar 190 km/h, fiind astfel mai lentă decât majoritatea limuzinelor blindate, dar cu grad balistic mai mic, care ating de obicei cam 210 km/h. De asemenea, informaţiile preliminare indică asupra faptului că aceasta va fi singura versiune blindată, fără lansarea ulterioară a unei versiuni alungite Pullman, ca în cazul generaţiilor precedente.
Pentru a face faţă unei greutăţi atât de mari şi unor necesităţi dinamice speciale pentru o limuzină blindată, care ar putea duce în curând tot soiul de şefi de state şi alte persoane importante, cei de la Mercedes-Benz au ales să-i pună sub capotă motorul V12 de pe Mercedes-Maybach S-Class, cu indicele 680. Motorul livrează 612 CP şi şi 850 Nm.
La interior noua limuzină blindată îşi va alinta ocupanţii cu tot luxul uzual pentru un S-Class, la care se vor mai adăuga şi opţiuni speciale specifice blindajului, precum rezervele de oxigen, funcţionalităţi de comunicare şi comenzi de iluminare cu girofar.
0
3,093
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!