Alpina, ultima insuliţă pentru pasionaţii de automobile cu motoare termice? Compania nu va electrifica gama

27 Iulie 2021, 14:48
Denis Godorozea
Electrificarea industriei auto se desfăşoară extrem de rapid în ultimii ani, cu tempou accelerat în condiţiile normelor de poluare tot mai severe. Mulţi sunt constructorii auto care au dispus renunţarea completă la motoare termice în următorii 7-15 ani, lucru ce dezamăgeşte mulţi dintre fanii mărcilor. În acest caz avantajul este de partea constructorilor mici sau a atelierelor de tuning, care-şi permit să amâne această transformare şi să devină, în esenţă, ultimele insuliţe pentru pasionaţii automobilelor cu motoare termice.
Printre aceşti constructori este şi Alpina, tunerul german care de mulţi ani cooperează cu BMW şi transformă cele mai multe modele bavareze în capodopere de performanţă. Într-un interviu, şeful Alpina, Andreas Bovensiepen a negat vehement dezvoltarea unui electromobil cu emblema Alpina, fie şi pe baza sportivelor BMW. Asta pentru că, susţine Bovensiepen, clienţii Alpina pur şi simplu nu-şi doresc vreun electromobil.
Dar cei de la Alpina au studiat minuţios subiectul. Având o gamă completă de sportive cu motoare termice pe benzină şi motorină, tunerii au realizat un sondaj amplu în rândul propriilor clienţi şi au constatat că pur şi simplu nu există vreo cerere pentru electromobile. Diverse sunt şi motivele invocate de clienţii Alpina, care susţin că fac anual între 30,000 şi 50,000 kilometri cu propriile bijuterii pe patru roţi, savurând din autostrăzi germane fără limite de viteză. Astfel, autonomia redusă şi nevoia opririi mai îndelungate la staţiile de încărcare sunt văzute ca probleme grave pentru deţinătorii de maşini cu motoare clasice.
În context, şeful companiei de tuning a sugerat că în viitorul apropiat Alpina nu va lansa nici un model cu sistem de propulsie electrică, concentrându-şi forţele pe satisfacţia clienţilor şi lansarea unor modele cu adevărat solicitate.
0
1,214
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!