Amendă record pentru un şofer şi compania deţinătoare a camionului, dată de poliţia din Germania, pentru ignorarea orelor de lucru

16 Iulie 2021, 16:22
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează azi despre amenzi record, aplicate unui şofer de camion, dar şi companiei la care acesta e angajat. Totul a început de la o încălcare aparent minoră, dar s-a ajuns la pedepse drastice.
Un camion cu remorcă frigorifică a fost oprit de poliţie pe autostrada A3 din Germania şi tras în parcarea Steigerwald-Nord pentru o verificare de rutină. După primele verificări preliminare, poliţia a constatat că şoferul, în vârstă de 34 de ani, condusese 25 de ore fără întrerupere, depăşind semnificativ timpul permis de 10 ore. Asta i-a făcut pe poliţişti să-i verifice şi mai amănunţit tahograful, iar ce au descoperit mai departe, i-a frapat.

Cele 25 de ore de condus continuu n-au fost o excepţie. Şoferul conducea în ritm similar aproape întotdeauna, uneori pauzele zilnice fiind de doar 1 oră şi 15 minute. Dacă pauza minimă legală pe durata unei săptămâni e de 45 de ore, tahograful indicase că şoferul acumulase doar 19 ore şi 30 minute de odihnă într-o săptămână!

Şoferul a fost pedepsit pe loc cu o amendă de câteva mii de euro, iar deplasarea sa mai departe i-a fost inrerzisă din cauza lipsei de odihnă. Dar asta e doar o parte din pedeapsă.
Poză simbol, tahograf digital

Poliţia a ridicat şi analizat toată arhiva tahografului digital, cu datele pe ultimele 6 luni, pentru a vedea situaţia pe termen lung şi o posibilă investigaţie în adresa companiei. Au descoperit că un asemenea ritm de condus le era impus şoferilor cu regularitate, timpii de odihnă fiind neglijaţi cronic până la istovirea şoferilor. Astfel, poliţia a chemat autoritatea federală de supraveghere a transporturilor din Germania, iar aceştia au lansat o investigaţie amănunţită care, zic forţele de ordine germane, se va lăsa neapărat cu o amendă record de sute de mii euro pentru compania deţinătoare a camionului!
0
2,847
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!