Asistent vocal şi meniu în limba română: noua actualizare lansată de Tesla pentru toate electromobilele

30 Iulie 2021, 12:58
Denis Godorozea
Tesla anunţă lansarea unei noi actualizări, disponibile online, care introduce limba română în meniul ecranului central şi pe instrumentarul de bord. Actualizarea este disponibilă gratuit pentru toate electromobilele mărcii, inclusiv cele comercializate până acum. Pe lângă limba română, actualizarea include afişaje şi în limbile maghiară şi rusă acum.
Pentru a accesa actualizarea 2021.24 cu noile limbi presentate, proprietarii modelelor Tesla au nevoie doar de conexiune internet, instalarea având loc similar gadget-urilor mobile. Odată instalată, actualizarea va oferi afişaje în limba română pe instrumentarul digital de bord (pe electromobilele care dispun de un instrumentar, Model S şi Model X) şi ecranul central multimedia prin care şoferii şi pasagerii interacţionează cu majoritatea sistemelor de la bord. Pe lângă afişaje, acum şi asistentul inteligent vocal recunoaşte limba română.
Pe lângă noile limbi presetate, actualizarea 2021.24 aduce noi aplicaţii, precum serviciul de streaming video Disney+. Accesul ar putea fi, însă, restricţionat în funcţie de ţările în care Disney+ a fost lansat oficial până acum. Noile funcţii disponibile utilizatorului includ deconectarea sistemului de umbrire automatizată a oglinzilor retrovizoare, dar şi afişarea procentuală a nivelului energiei stocate în baterii. A fost inclus şi regimul automatizat de spălătorie auto, care odată accesat va închide geamurile şi capacul prizei de încărcare, va deconecta senzorii de parcare şi alarma. În cazul unui accident rutier sistemul de monitorizare va salva automatizat înregistrarea video captată de camerele de supraveghere integrate.
0
1,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!