Au început lucrările la magistrala Kiev-Chişinău, pe partea Ucrainei

13 Iulie 2021, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
În luna mai a acestui an vă informam despre planurile Ucrainei de a construi un pod peste Nistru în punctul Yampil-Cosăuţi şi a unei magistrale, care să asigure o legătură directă şi rapidă între Kiev şi Chişinău, prin ocolirea Transnistriei. Aseară preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy a anunţat că a informat-o pe preşedinta Moldovei, Maia Sandu, despre startul lucrărilor la noua magistrală, pe partea ucraineană.
Poză simbol

Zelenskiy a mai informat-o pe preşedinta ţării noastre şi despre startul lucrărilor de construcţie a podului din punctul sus menţionat, urmând ca atât podul, cât şi magistrala terestră, să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor. Deocamdată startul lucrărilor a fost dat exact la termenul promis, prin urmare am putea conta şi pe executarea în termen a lucrărilor.
Noul traseu direct va conecta Kievul şi Chişinăul prin Jitomir şi Vinniţa, ieşind ulterior spre punctul de trecere Yampil-Cosăuţi, iar de aici conectându-se cu magistrala M2 deja existentă pe teritoriul Moldovei, care face legătură între Soroca şi Chişinău. Costul total al proiectului este estimat la 100 milioane de euro şi va fi achitat integral din bugetul Ucrainei.
1
5,515
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!