Bijuteria japoneză la mare căutare azi: un Lexus LF-A cu 116 km la bord, tocmai s-a vândut în SUA la preţ exorbitant

14 Iulie 2021, 16:57
Ilie Toma
Lexus LF-A este probabil unul din cele mai geniale automobile produse în Japonia în ultimul deceniu, din punct de vedere al ingineriei. Iar pe lângă asta, e şi unul din cele mai exclusiviste, or, au fost produse doar 500 de exemplare, numărul limitat fiind anunţat de Lexus încă din ziua lansării, în 2009, iar fiecare client era obligat să achite aceşti bani într-un soi de leasing de uzină, cu multe condiţii speciale.
Astăzi, însă, la un deceniu distanţă, aceste bijuterii deja se vând la preţ dublu, chiar dacă au câteva zeci de mii de kilometri parcurşi. Ele sunt scoase rar la vânzare, de obicei în toată lumea simultan nu se vând mai mult decât 3-4 unităţi, iar atunci când apare una ce face din ochi mai mult, e vânată imediat de alţi pasionaţi şi colecţionari! E clar şi de ce — un genial motor V10 aspirat natural şi o inginerie desăvârşită, creată de ingineri cărora li s-a dat o libertate rar întâlnită în lumea auto. Au fost liberi şi să fie genii şi să construiască perfecţiunea.
Un Lexus LF-A şi mai special, însă, s-a vândut de curând în SUA. Bolidul de culoare galbenă avea doar 72 de mile la bord, echivalentul a 116 km! Maşina a fost cumpărată nouă de proprietarul unui dealer Lexus din statul Illinois, SUA, iar acesta a ţinut-o în cea mai mare parte a timpului drept exponat în showroom-ul său, ca mostră a vârfului ingineriei Lexus.
Aşadar, maşina e nouă, la drept vorbind, fiind păstrată în condiţii de showroom, cu mentenanţele făcute cu regularitate, fapt de care nu ne putem îndoi, odată ce proprietarul maşinii e şi proprietarul showroom-ului şi service-ului Lexus şi a plătit cândva 388,900 dolari din banii să personali pe ea, cu tot cu opţionale.
A fost, însă, o investiţie bună. Pentru că preţul ei de vânzare de acum, de la licitaţie, a fost de 808,000 dolari SUA! Deci mai mul decât dublu, pentru o maşină genială, pe care cineva a avut pasiunea de a o conserva nouă, în stare absolut impecabilă! Pare mult, dar există exemplare Lexus LF-A vândute cu preţ similar şi parcursuri mult mai mari. Aşa că despre noul cumpărător se poate spune chiar că a avut un mare noroc s-o ia la un asemenea preţ!
0
5,133
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!