Ciocanul lui Thor şi uşi de Rolls-Royce: cum vor arăta viitoarele electromobile Volvo

1 Iulie 2021, 10:32
Denis Godorozea
Se pare că Volvo nu este gata să renunţe la actualul limbaj stilistic, acesta urmând să evolueze pe viitoarele modele din gama mărcii suedeze păstrând trăsăturile caracteristice maşinilor contemporane cu emblema Volvo. Acum suedezii prezintă cum va evolua designul viitoarelor modele cu conceptul Recharge, unul 100% electric, de la care se vor inspira, probabil, şi viitoarele generaţii Volvo XC90 şi XC60.
Limbajul stilistic actual va evolua spre forme mai simpliste şi minimaliste pe viitoarele modele Volvo. Cu un substrat tehnic 100% electric, viitoarele modele vor fi lipsite de elementele stilistice rudimentare, moştenite de unele electromobile de la maşinile clasice echipate cu motoare cu combustie internă. De exemplu, ca şi în cazul modelelor Tesla, viitoarele electrice Volvo vor fi lipsite în totalitate de vreun calandru în partea frontală, emblema tradiţională a companiei fiind aplicată direct pe caroserie.
Farurile cu semnăturile LED numite "Ciocanul lui Thor" vor rămâne la locul lor, dar îşi vor schimba niţel structura în favoarea unor forme mai dinamice. Mai multe modificări în raport cu modelele actuale vor veni la posterior, unde Volvo Recharge prezintă noua formă a blocurilor optice, dar în care oricum poate fi urmărit acel stil distinctiv suedez. Or, blocurile optice posterioare formează un singur corp iluminat de tip LED, de pe montanţii spate până pe cea de-a cincea uşă.
O adevărată revoluţie va avea loc la interior, iar despre schimbările colosale de aici sugerează chiar şi modul în care şoferul şi pasagerii vor avea acces la bord, cu portiere spate deschise în direcţie inversă, exact precum pe modelele Rolls-Royce, în lipsa unui montant central. Habitaclul este minimalist şi face uz doar de elemente ecologice, cu tapiserie textilă în loc de piele sau Alcantara.
Comenzile sunt în continuare concentrate pe un ecran tactil central, amplasat vertical, dar simţitor mai mare decât ceea ce oferă suedezii în prezent pe modelele sale, cu diagonală de 15 inch. Habitaclul surprinde prin multitudinea suprafeţelor deschise, fără prea multe detalii de prisos şi fără spaţii de depozitare ascunse.
Conceptul Volvo Recharge nu prefaţează vreun model anumit, însă trăsăturile de SUV cu siluetă de break sunt vizibile fără prea mult efort. Cel mai probabil, stilul prezentat acum de acest nou concept va fi moştenit ulterior de noile familii Volvo 90 şi 60, deci inclusiv de break-urile seriei "V".
0
934
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!