Constructorii de camioane îşi unesc forţele pentru o reţea de staţii de încărcare pentru vehicule electrice

8 Iulie 2021, 11:44
Denis Godorozea
Constructorii europeni de camioane îşi unesc forţele pentru a dezvolta o reţea de staţii de încărcare pentru vehicule transportatoare de mărfuri şi autobuze cu propulsie electrică pe Bătrânul Continent. Este vorba despre concerne precum Daimler Trucks, AB Volvo şi Traton, cel din urmă fiind parte a concernului Volkswagen Group, în portofoliul căruia sunt incluse mărci precum MAN şi Scania.
Cu acest scop părţile vor fonda o întreprindere comună care să asigure infrastructura necesară pentru camioane, autobuze, dar şi alte vehicule mari transportatoare de mărfuri şi persoane, care au la bază sisteme de propulsie electrică. Potrivit participanţilor, lipsa infrastructurii este la ora actuală principalul obstacol în dezvoltarea transportului electric de mărfuri şi persoane pe distanţe lungi şi tocmai din acest motiv aceste vehicule încă nu sunt într-atât de atractive pentru companii, precum au devenit electromobilele odată cu extinderea reţelelor de staţii de încărcare.
Deocamdată se anunţă investiţii de până la 500 milioane euro în noua afacere comună în cadrul căreia fiecare participant va deţine câte o cotă egală. Întreprinderea îşi va începe activitatea începând cu anul 2022, ţinta fiind inaugurarea a cel puţin 1,700 staţii de încărcare rapidă pentru camioane pe teritoriul Europei pe parcursul următorilor 5 ani. Ei bine, chiar şi asemenea planuri măreţe sunt încă infime în raport cu necesităţile utilizatorilor, or potrivit estimărilor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) consumatorii vor avea nevoie de nu mai puţin de 50,000 prize de încărcare.
0
824
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!