Două vehicule, cu acelaşi număr de înmatriculare, surprinse alături în Chişinău: paradoxul sistemului din Moldova

9 Iulie 2021, 12:11
Redacţia PiataAuto.md
Numărul de înmatriculare trebuie să fie unic — asta e una din regulile elementare ale înmatriculării vehiculelor din orice ţară. Totuşi, se pare că în Moldova se poate şi altfel.
Un vizitator ne-a expediat la redacţie o poză surprinsă de el ieri seară pe strada Kiev din Chişinău. Un BMW Seria 5 şi o motocicletă au fost surprinse alături, având acelaşi număr de înmatriculare — BOX777. Chiar dacă formatul plăcuţelor de motociclete presupune scrierea cifrelor înainte de litere, încă de pe vremea când plăcuţele puteau avea patru litere, efectiv ele se citesc tot BOX777. Prin urmare, cele două vehicule au efectiv acelaşi număr de înmatriculare.

Din start am rămas nedumeriţi şi am suspectat că ar fi vorba de vreun fals în înmatriculare. Însă mai apoi am apelat la informaţiile agenţiei ASP, cea care efectuează înmatriculările automobilelor în Moldova, pentru a verifica această situaţie, şi am constatat cu uluire că acelaşi număr de înmatriculare poate fi atribuit în mod diferit la automobil, motocicletă şi remorcă. Prin urmare, în mod absolut legal, poţi să ai două vehicule care să aibă acelaşi număr de înmatriculare. Sau, având un anumit număr de înmatriculare pe maşina sa, într-o zi te poţi pomeni să vezi în trafic o motocicletă sau o remorcă, având şi ea acelaşi număr ca maşina ta. Sincer, nu cunoaştem vreo altă ţară în care acest lucru să fie posibil şi vom solicita un comentariu oficial autorităţilor. Dar, deocamdată, ni se pare un paradox.
Voi ce părere aveţi despre această situaţie?
0
52,801
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!