Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Drama Mercedesului G-Class opulent, cu uşi de Rolls-Royce, continuă: şi-a mai redus 50 mii din preţ, dar tot nu-l vrea nimeni

10 Iulie 2021 - 11:16
Redacţia PiataAuto.md
În luna martie a acestui an scriam despre acest unic exemplar de Mercedes-Benz G-Class, creat de atelierul de tuning Hofele anul trecut, ca o mostră de lux suprem şi opulent, cu uşi cu deschidere inversă, ca la Rolls-Royce. Atunci spuneam că, deşi proiectul a fost prezentat de creatorii săi cu mare tam-tam în 2020, el s-a dovedit a fi un eşec total, întrucât compania nu doar că n-a reuşit să preia comenzi pentru asemenea exemplare, dar n-a reuşit să vândă nici măcar primul şi unicul exemplar, pe care l-a creat pentru a-l prezenta lumii întregi. Acest unic exemplar e şi cel ce-l vedem în imaginile acestui articol şi a ajuns la o companie specializată în automobile exclusiviste din Germania, pentru a fi vândut. Şi nici măcar aceşti oameni talentaţi în a vinde modele opulente nu l-au putut împinge unui client mai deocheat.
Atunci, în martie, spuneam că pandemia a schimbat optica asupra luxului, iar opulenţa asta e privită ca fiind mult mai de prost gust decât înainte. Or, toată aglomeraţia asta de luciu, combinaţie bicoloră de caroserie şi tone de crom pare o adunătură de şaorma cu de toate decât o reţetă cu adevărat savuroasă. Mai spuneam atunci că, deşi creaţia sofisticată se bazează pe un ditamai G 63 AMG şi a costat 420,000 euro iniţial, preţul se redusese la 392,700 euro, din cauza lipsei de vreun cumpărător interesat.
Patru luni mai târziu, suntem în luna iulie, iar G-Class-ul opulent, creat într-un singur exemplar de o raritate absolută, aşa şi nu şi-a găsit ursitul. Pardon, posesorul. Se pare că nici măcar şeicii nu-l vor. Poate cai care vor uşi cu deschidere inversă, îşi cumpără Rolls-Royce Cullinan, cine ştie?
Dar e cert că drama acestui G-Class devine tot mai gravă, astfel încât preţul lui a mai coborât în prăpastie, reducându-se cu aproape 50,000 euro! Azi maşina asta are un preţ de vânzare de 343,910 euro în Germania, şi pentru că e o maşină nouă, ea are şi componentă de TVA în acest preţ. Prin urmare, dacă ar fi s-o cumperi pentru export din Germania, preţul ei efectiv ar fi de 289,000 euro. Încă un pic şi se ajunge la preţul standard de uzină pentru un G-Class G 63 AMG, iar toată munca artiştilor de tuning de la Hofele, pentru a-l face atât de lucios şi săritor în ochi, se va duce pe apa sâmbetei.
La sincer vorbind, ea deja s-a cam dus pe apa sâmbetei, or, la câte ore de muncă s-au cheltuit pe el, e clar că maşina asta e deja o mare durere de cap, de care creatorii săi abia aşteaptă să scape, ca de un coşmar. Un coşmar de lux, fireşte, dar tot doar capul de la el.
Ce zici, se va vinde acest G-Class Hofele cu preţul ăsta? Sau mai aşteptăm vreo 3-4 luni şi-l vom vedea tot expus la vânzare, cu încă vreo 50 de mii retezate din preţul său?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter