E oficial: Bugatti ajunge sub controlul Rimac în cadrul noii întreprinderi fondate împreună cu Porsche

6 Iulie 2021, 10:54
Denis Godorozea
Zvonurile despre preluarea mărcii Bugatti de către croaţii de la Rimac s-au confirmat acum — părţile au fondat o nouă întreprindere comună, numită Bugatti-Rimac, în cadrul căreia pachetul majoritar de acţiuni revine companiei din Croaţia. Volkswagen nu mai controlează, astfel, marca franceză, însă Porsche va deţine în continuare o cotă considerabilă de acţiuni.
Compania Rimac este un jucător nou în industria auto. Compania fondată în 2009 şi-a crescut, însă, considerabil influenţa în special în segmentul tehnologiilor electrificate dedicate maşinilor de performanţă. Acum Rimac pregăteşte lansarea în producţia de serie a electromobilului Nevera. Ulterior tehnologiile constructorului din Croaţia vor ajuta marca Bugatti să se lanseze în segmentul hypercar-urilor electrice, însă nu este vorba despre un badge-engineering. Nu, Bugatti nu-şi va pierde identitatea şi istoria faimoasă construită în decenii până acum.
Aşadar, conform informaţiilor oficiale distribuite de părţi, Bugatti va face parte dintr-o întreprindere comună, numită Bugatti-Rimac, în care cota de 55% de acţiuni va aparţie companiei din Croaţia. Pachetul rămas de 45% din acţiuni va ajunge în gestiunea celor de la Porsche. Ei bine, de menţionat că Volkswagen Group deţine un pachet de acţiuni de 24% în cadrul Rimac Automobili, deci e o ecuaţie ceva mai complicată la mijloc.
În primii ani noua companie Bugatti-Rimac va avea în portofoliu doar două modele, hypercar-ul Chiron şi multitudinea versiunilor care vor mai fi lansate pe viitor, şi electromobilul Nevera, care abia urmează să ajungă pe linia de producţie. Nu este vorba despre vreo fuziune în acest sens, or Bugatti şi Rimac vor rămâne a fi branduri separate, dar îşi vor putea consolida forţele pentru a lansa în viitor hypercar-uri competitive în diverse segmente de piaţă.
0
998
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!