EXCLUSIV: Moldovenii au contribuit la proiectarea interiorului noii generaţii Mercedes-Benz SL

17 Iulie 2021, 18:14
Ilie Toma
Acum câteva zile Mercedes-Benz a prezentat primele imagini cu noua generaţie a unui model legendar şi emoţional din gama sa SL. Producătorul german a ales să prezinte întâi interiorul, înainte de a dezvălui designul exterior şi parametrii tehnici. Iar noi am aflat din prima sursă că la proiectarea habitaclului noului Mercedes-Benz SL a muncit şi o echipă de moldoveni, iar o bună parte din producţia acestor componente va fi realizată în România!
Pare neverosimil la prima vedere, dar totul e cât se poate de real şi palpabil, întrucât unul din furnizorii principali de asemenea servicii şi componente, compania Draxlmaier, a decis mai mulţi ani în urmă să-şi lărgească activitatea sa din Moldova de la uzine de producţie a componentelor la un birou de proiectare, situat în Chişinău. Atunci a fost creată o echipă de designeri şi proiectanţi industriali, care a beneficiat de instruiri avansate în alte ţări europene, inclusiv în Germania. În acea echipă a plecat şi unul din foştii redactori ai PiataAuto.md, Valeriu Bahnaru, care munceşte până în prezent acolo şi ne-a relevat aceste informaţii admirabile din prima sursă.
Şi pentru că germanii lucrează cu planuri de mai mulţi ani înainte, ceea ce vedem noi azi a trecut prin etapa de proiectare cu circa doi ani în urmă, fiind unul din primele proiecte la care a muncit echipa de moldoveni din Chişinău. Munca a fost făcută în colaborare cu o echipă din România, iar cele două echipe au avut sarcina de a proiecta practic toate piesele de interior, iar când vorbim de proiectare avem în vedere de la forme exacte conform designului expediat de Daimler, cu calcule industriale pentru producţia de serie şi toate celelalte procese aferente necesare. Moldovenii au lucrat chiar şi la piese importante din punct de vedere a rezistenţei în caz de accident, fiind calculată rezistenţa, punctele de deformare, ruptură, etc. Plastic, senzori, alte tipuri de componente — munca conaţionalilor noştri a atins o bună parte a habitaclului celui mai emoţional model Mercedes-Benz, fapt cu care ne putem mândri noi toţi!
Mai mult ca atât, în oficiul din Chişinău bordul complet al noului SL e expus de multă vreme, din timpul când echipa încă lucra la el, doar că până acum el constituia un secret.
Lansarea în producţie a modelului va avea loc în curând, iar cei implicaţi ştiu deja că cea mai mare parte a componentelor proiectate în Moldova şi România pentru SL va fi produsă într-un oraş din centrul României.
Aşadar, deşi despre asta se vorbeşte puţin în spaţiu public, putem să fim cu toţii un pic mai mândri de realizările admirabile ale conaţionalilor noştri şi să ştim că Moldova este deja pe harta industriei auto la calibrul mare, adevărat!
1
2,336
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!