Faceţi cunoştinţă: Mihai Neghina, moldoveanul din SUA, care a mers la vot cu Mercedesul decorat cu caricaturile politicienilor

13 Iulie 2021, 09:27
Ilie Toma
Ieri scriam despre un moldovean din SUA, care şi-a decorat maşina într-un mod special, cu caricaturile a doi politicieni, pregătind-o astfel pentru a merge la vot. Moldoveanul a avut şi un mesaj în adresa politicienilor din Moldova: „lumea paralelă nu iartă, nu uită”, făcând aluzie la momentele din trecut când unii politicieni şi-au permis să numească diaspora moldovenească drept lume paralelă, pentru că ea ar vota altfel decât cum şi-ar imagina ei. Ei bine, am reuşit să vorbim direct cu Mihai Neghina, moldoveanul care a avut curajul de a-şi decora în asemenea mod maşina şi să aflăm mai multe despre el.
Mihai a studiat la Universitatea Tehnică din Moldova, iar la scurt timp după absolvire a plecat în SUA. E de 8 ani deja în State şi conduce o companie de transport, care transportă şi bunuri de larg consum, dar care e specializată mai ales în transportarea obiectelor speciale, precum tancuri, elicoptere, camioane militare. De câţiva ani compania sa a fost aprobată pentru a presta servicii armatei americane prin Departamentul Apărării, iar asta presupune o verificare minuţioasă din partea autorităţilor americane de tot soiul, în materie de transparenţă, securitate şi conformare legală. Odată ce primeşti acest statut, practic ţi se recunoaşte un înalt nivel de transparenţă şi corectitudine în gestionarea afacerii.
Maşina pe care a aplicat caricaturile îi aparţine, fiind un Mercedes-Benz G 63 AMG de generaţie anterioară. Moldoveanul a cumpărat maşina de la o cântăreaţă americană renumită — Ciara, căsătorită cu Russel Wilson, un renumitul jucător de fotbal american, din echipa Seattle Seahawks. Pe profilurile de Instagram ale acestora se pot vedea mai multe poze cu maşina din timpul când le aparţinea celor doi, iar Mihai a schimbat doar jantele după achiziţie.
Ne-a interesat ce l-a motivat să aplice caricaturile create de Alex Buretz pe maşina sa din SUA. Mihai ne-a spus că, deşi e departe de Moldova, ţine enorm la ţara sa şi îi pasă de ceea ce se întâmplă acasă. Urmăreşte întotdeauna ştirile din ţară, se informează intens şi spune că într-o zi, când va fi timpul, se va întoarce să trăiască în Moldova. Nu a omis nici o votare de la vârsta de 18 ani încoace.
Spune că prima experienţă de aplicare a caricaturilor a avut-o la alegerile prezindenţiale din 2020. Ne-a expediat şi imagini cu maşina de atunci, avându-l înfăţişat pe un politician în rol de boxer pe o parte şi în rol de un soi de pasăre de cealaltă parte. Spune că atunci foarte mulţi moldoveni din SUA i-au apreciat gestul, iar americanii din trafic se opreau alături pentru a-l întreba ce semnifică, după care exclamau în semn de susţinere şi căutau pe Google să afle unde e Moldova. Acel interes l-a făcut să decoreze maşina şi de această dată.
Mihai a văzut la emisiunea online Internetul Grăieşte că Alex Buretz e dispus să ajusteze caricaturi oricui doreşte, i-a scris pe Facebook şi l-a rugat să-i trimită, iar în câteva ore avea deja şi caricaturile de la Alex. Le-a aplicat, apoi a simţit că ceva lipseşte, aşa că a creat singur şi steagul Moldovei şi l-a aplicat pe maşina. Absolvind arhitectura, se pricepe bine în design şi are şi printerul necesar acasă pentru tiparul la asemenea abţibilduri. A stat până la ora 3 noaptea, până a terminat totul, apoi şi-a pozat maşina în garaj. Din cauza fusului orar, atunci când în SUA abia urma să înceapă votul, în Moldova el era deja pe sfârşite, dar oricum, de această dată i s-a dus vestea neaşteptat de tare, ştirea cu imaginile lui răspândindu-se cu o viteză ameţitoare în mediul online.
În fine, e de prisos să mai spunem că dacă îi este pe plac rezultatul votului pe care l-au generat de această dată moldovenii din ţară şi din diaspora. Caricaturile de pe maşina sa spun totul!
2
45,745
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!