GS revine în gama Lexus? Ar putea fi primul model premium japonez alimentat cu hidrogen!

8 Iulie 2021, 17:27
Denis Godorozea
Lexus GS a fost unul dintre cele mai curioase modele în gama constructorului premium japonez, având o arhitectură clasică cu tracţiune spate. Şefii Lexus, însă, se pare că nu au fost satisfăcuţi de vânzările generate de acest model, astfel încât l-au înlocuit în totalitate cu noua generaţie Lexus ES, ce are tracţiune pe puntea faţă şi împarte o bună parte din substratul tehnic cu modelele din gama Toyota. Dar se pare că GS are şanse să revină pe piaţă în viitorul apropiat.
Potrivit informaţiilor distribuite de Drive cu referire la surse din interiorul companiei, în gama constructorului premium japonez îşi va face apariţia un nou sedan de dimensiuni mari, jucător al segmentului E, deci concurent pentru modele precum BMW Seria 5 şi Mercedes-Benz E-Class. Nu se cunoaşte cu exactitate dacă acesta va prelua indicele GS, dar cert este că va fi un model cu roţi motrice spate. Ba mai mult de atât, va fi şi primul sedan cu sistem de propulsie electric bazat pe hidrogen.
După cum aţi şi intuit probabil, viitorul Lexus GS va prelua substratul tehnic de la sedanul de generaţie nouă Toyota Mirai, care între timp a optat pentru un format absolut nou, păşind într-un segment mai mare de piaţă. Pieţele de principală importanţă pentru succesorul electric al lui Lexus GS vor fi cele din Asia şi America de Nord. Fireşte, pentru Lexus inginerii japonezi ar putea pregăti şi careva surprize la nivel de sistem de propulsie, acesta urmând să fie simţitor mai performant decât caracteristicile indicate de Mirai.
0
1,375
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!