Hummer-ul chinezesc a fost lansat pe piaţă: ce oferă noul Dongfeng Warrior vândut la preţ de peste 100 mii dolari?

9 Iulie 2021, 16:30
Denis Godorozea
În cea de-a doua jumătate a anilor 2000 chinezii de la Dongfeng au încheiat un acord oficial cu americanii pentru preluarea offroader-ului militar HMMWV, din care a evoluat şi Hummer într-un model de serie. În scurt timp a apărut modelul Dongfeng Warrior, asamblat iniţial din componente americane şi livrat exclusiv forţelor armate din China. Cu trecerea anilor, însă, chinezii au asimilat producţia componentelor şi acum sunt gata să lanseze propriul "Hummer" pe piaţa internă.
Aşa a apărut versiunea civilă a lui Dongfeng Warrior, model prezentat anterior în diverse forme de concepte şi prototipuri la prezentările auto unde participau şi chinezii. A durat ceva mai mult timp, însă, pentru modificarea offroader-ului pentru exploatare civilă zilnică, cu îmbunătăţiri la capitolele "confort" şi "eficienţă". Dar se pare că aceste transformări au avut un impact major asupra costurilor, or preţul final al unui Warrior este exorbitant, la nivelul Gelandewagen-urilor preparate de AMG!
Primul model civil de serie a fost denumit Warrior M50, fiind un pickup dedicat forţelor de ordine sau fermierilor, de exemplu. Acesta oferă la bord locuri doar pentru şofer şi un singur pasager, dar are la posterior şi o benă generoasă. Offroader-ul este construit pe cadru dur evoluat încă din tehnologiile americane şi, fireşte, un sistem de tracţiune integrală permanentă.
Sub capota maşinii de teren s-a situat unitatea turbodiesel de origine Cummins, una de 4.0 litri, cu 4 cilindri. Motorul dezvoltă 200 CP şi 600 Nm, fiind preluat de la versiunile militare, şi se cuplează exclusiv la o cutie manuală cu 5 trepte. Pentru toate aceste tehnologii arhaice, dar verificate în timp, chinezii vor cere cel puţin 103 mii dolari americani! Ar fi asta, deci, o ofertă măcar niţel atractivă pentru fermieri?
0
1,204
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!