Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În Moldova s-ar putea produce sisteme de siguranţă pentru scaunele auto: un producător suedez şi-a anunţat intenţia de a investi într-o fabrică

29 Iulie 2021 - 11:24
Ilie Toma
În Republica Moldova s-ar putea produce în curând sisteme de siguranţă pentru scaunele auto de copiii, şi aici avem în vedere centuri de siguranţă cu mecanismele asociate, sisteme de fixare ISOFIX, dar şi huse pentru scaune. Compania suedeză Holmbergs, fondată în 1938, cu o experienţă de peste jumătate de secol în producţia a asemenea sisteme, şi-a anunţat intenţia de a investi în construcţia unei fabrici în Moldova, locaţiile analizate fiind Cimişlia, Căuşeni şi Ştefan-Vodă.
Anunţul oficial a fost făcut de Marin Ciobanu, administrator al Zonei Economice Libere Bălţi, care a şi coordonat discuţiile cu investitorul suedez. Contactat de noi, acesta a confirmat că reprezentanţii producătorului suedez au fost deja în Republica Moldova pentru a estima situaţia, iar alţi investitori cu experienţă în Moldova, precum compania Draxlmaier, le-au împărtăşit experienţa lor pozitivă. Reprezentanţii Holmbergs au avut şi întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor din Republica Moldova, unde au primit de asemenea asigurări de deschidere pentru proiectul lor şi încurajare. Desigur, după aceste vizite şi întâlniri, urmează să fie luată şi o decizie finală din partea suedezilor, dar există deja o certitudine privind apropiata transpunere în realitate a acestor intenţii.
Holmbergs are fabrici pe mai multe continente, iar din decembrie 2020 este prezent şi în România, după achiziţionarea companiei Terox.
La modul practic, sistemele de siguranţă într-un scaun auto sunt cele mai complexe şi responsabile componente, de care depinde siguranţa în situaţii critice, aşa că mai mulţi producători de scaune auto aleg să cumpere aceste sisteme esenţiale de la furnizori cu experienţă, care pot garanta siguranţa inclusiv a produsului final, a scaunului auto vândut cu numele acelor producători de scaune.
Aşadar, în curând raioanele Cimişlia, Căuşeni sau Ştefan-Vodă ar putea avea prima fabrică Holmbergs din Moldova.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter