Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Invenţii ciudate: Ford propune să încărcăm bateriile electromobilelor fiind tractaţi de camioane

28 Iulie 2021 - 15:05
Denis Godorozea
Chiar şi în contextul renunţării masive la motoare termice şi optarea pentru sisteme de propulsie electrice, staţiile de încărcare pentru electromobile nu sunt încă la fel de răspândite precum reţelele de benzinării, iar astfel exploatarea unui asemenea mijloc de transport poate deveni o adevărată provocare în zone mai depărtate de oraşele mari sau traseele principale. În acest context constructorii auto se antrenează în tot soiul de invenţii pentru a găsi noi modalităţi de încărcare a bateriilor în condiţii extreme, atunci când utilizatorul nu are la îndemână vreo sursă tradiţională de energie electrică.
Printre constructorii ingenioşi se numără şi cei de la Ford, care tocmai au înregistrat drepturile pentru o nouă modalitate, pretinsă ingenioasă, de încărcare a electromobilelor... prin tractare! Nu e mare noutate, vor spune cei care au vizionat multiple teste şi încercări de a alimenta bateria unui electromobil în mers, fără a conecta vreun încărcător. Or, energia electrică poate fi obţinută datorită sistemului de recuperare a energiei prin frânare în acest caz, dacă electromobilul este tractat de un alt mijloc de transport şi nu iroseşte resurse proprii pentru a se menţine în mişcare. Cel puţin teoretic, la distanţe şi timp suficient, o asemenea modalitate ar putea suplini rezervele de energie stocate în baterie până la 100% şi fără careva consecinţe pentru sistem.
Ei bine, şi care este noutatea propusă de Ford în acest caz? Adevărul e că americanii nu specifică prin ce anume se distinge modalitatea gândită de ei, dar nici nu oferă detalii despre noua "invenţie". Dar, cum putem vedea în reprezentarea grafică de mai sus, se pare că inginerii Ford îşi doresc un mecanism care să permită ataşarea electromobilului de un vehicul mai mare, în cazul dat un camion, chiar din mers, fără nevoia de a opri şi a interconecta cele două unităţi de transport. Un soi de parazitare în trafic şi, probabil, preferabil ar fi ca proprietarul electromobilului să opteze pentru un camion echipat cu motor tradiţional, ci nu unul electric. :)
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter