La 29 de ani, pilotul Olivier Lombard şi compania sa Hophium prezintă primul electromobil alimentat cu hidrogen

1 Iulie 2021, 18:14
Denis Godorozea
Lista constructorilor auto din Franţa va fi completată curând cu un nou jucător în segmentul autoturismelor, unul ce vrea să se lanseze din start pe piaţa vehiculelor electrice alimentate cu hidrogen. Primul model ţinteşte direct în sedanul Toyota Mirai de generaţie nouă, iar constructorul sugerează că în următoarele luni prototipul ar putea fi gata de producţia de serie.
Întreprinderea Hophium Inc. a fost înfiinţată anul de pilotul de curse Olivier Lombard, cel mai tânăr câştigător al cursei de 24 ore de la Le Mans în categoria LMP2. Acum, tânăra companie franceză prezintă un prim prototip al unui viitor model de serie, denumit Alpha 0, acesta fiind un electromobil ce are la bază un sistem electric de propulsie pe bază de hidrogen.
Varianta de serie va marca debutul comercial pe parcursul următorilor 4-5 ani şi va primi numele Hophium Machina. La ora actuală prototipurile Alpha 0 au demarat o serie de teste de pre-producţie, inclusiv de performanţă, rulând cu viteze de peste 200 km/h, iar asta deşi proiectul a luat naştere abia de câteva luni. Hophium nu dezvăluie dimensiunile şi careva caracteristici pentru Alpha 0, dar se pare că sedanul va concura pe piaţă cu modele precum Toyota Mirai.
Prototipul este echipat cu rezervoare cu capacitate totală de 6 kg de hidrogen, care va alimenta un sistem electric de aproximativ 500 CP, capabil să ruleze cu viteză de până la 230 km/h. Autonomia cu un singur plin al rezervoarelor va constitui circa o mie de kilometri, conform planurilor, iar rezervele vor putea fi suplinite în doar 2-3 minute, cât ar dura şi realimentarea cu combustibilul tradiţional.

Hophium a anunţat că doritorii pot plasa acum comenzi preliminare pentru varianta de serie Machina, iar pentru a rezerva un sedan electric vor avea să achite 410 euro. Preţul maşinii va fi, însă, simţitor mai mare, circa 120,000 euro conform informaţiilor preliminare.
0
974
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!