Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes-Benz eActros se dezvăluie în versiunea de serie cu autonomii de peste 400 km

1 Iulie 2021 - 09:22
Denis Godorozea
Mercedes-Benz prezintă informaţii complete despre primul camion electric eActros. Noul model va ajunge pe linia de producţie a germanilor în toamna acestui an, urmând ca primele unităţi ecologice de transport de mărfuri să ajungă pe drumurile publice până la sfârşitul acestui an. Noul eActros este un camion cu prelată, nu un cap tractor, însă autonomia acestuia va fi suficientă pentru călătorii şi în afara oraşelor.
Mai devreme germanii publicau o galerie foto şi informaţii colectate despre noul eActros în timpul testelor pe drumurile publice. Amintim că Mercedes-Benz a solicitat implicarea propriilor clienţi în diferite cicluri de testare pentru ca noul produs să corespundă la maxim aşteptărilor viitorilor cumpărători. Pe drumurile publice, prototipurile eActros au parcurs distanţe de peste jumătate de milion de kilometri.
Mai importante sunt informaţiile complete despre substratul tehnic, dezvăluite de Mercedes-Benz cu ocazia premierei oficiale. Aşadar, camioanele cu prelată eActros sunt propulsate de două motoare electrice cuplate la o transmisie cu două trepte. Deocamdată, însă, nu se dezvăluie puterea totală a celor două motoare, dar nici caracteristicile dinamice.
În funcţie de versiune, la bordul eActros vor fi instalate trei sau patru baterii, fiecare cu capacitatea de aproximativ 105 kWh. Respectiv, versiunea de top are o capacitate totală de 420 kWh, care-i asigură camionului autonomii maxime de până la 400 km. Ținând cont de ecuaţia specificată mai sus, se pare că chiar şi versiunile incipiente vor oferi autonomii decente de circa 300 km!
Crucială este şi posibilitatea de a suplini rapid rezervele de energie electrică. Conectat la o sursă de curent continuu, eActros poate încărca cu până la 160 kW, în acest caz rezervele pot fi suplinite în proporţie de la 20% până la 80% în doar o oră, însă aceste informaţii sunt valabile pentru versiunile cu 3 seturi de baterii la bord.
Lansarea comercială a noului eActros va avea loc în toamna acestui an, producţia urmând să aibă loc în cadrul uzinei Mercedes-Benz din Worth am Rhein. Pentru a pregăti producţia versiunii electrice Actros, germanii au investit masiv în ultimii ani în modernizarea fabricii germane, or pentru eActros a fost desfăşurată o nouă linie dedicată de producţie. Mercedes-Benz nu dezvăluie, însă, capacitatea de producţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter