Noi amânări la Tesla: camionul electric Semi nu va apărea în acest an

27 Iulie 2021, 15:49
Denis Godorozea
Promisiunile optimiste făcute de Elon Musk se spulberă din nou de problemele cu care se confruntă compania sa Tesla. Mai nou, constructorul american de electromobile a anunţat o nouă amânare pentru primul camion electric din gamă, Tesla Semi, care nu va apărea pe piaţă nici în acest an. Se pare că camionul care s-a dorit a fi primul model electric din segment va fi nevoit să alerge în urma constructorilor tradiţionali, precum Mercedes-Benz, Freightliner sau Volvo, care au şi lansat modele electrice.
Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei dedicate rezultatelor înregistrate de Tesla în cel de-al doilea trimestru din acest an. Amintim că Tesla Semi a debutat cu mare fast pentru prima dată în 2017. Atunci se anunţa că camionul electric va ajunge pe linia de producţie în 2019, dar la doi ani distanţă vehiculul aşa şi nu a ajuns în posesia clienţilor companiei americane, care au şi plasat comenzi preliminare de ceva timp. Conform planurilor actualizate, noul camion electric ar urma să se lanseze pe parcursul anului viitor, dar noi am pune la îndoială şi această afirmaţie.
Tesla invocă lipsa componentelor necesare pentru producţia camioanelor electrice, în special elementelor pentru baterii. De altfel, acest lucru putea fi anticipat din momentul prezentării Tesla Semi, pentru care americanii au promis autonomii incredibile de până la 800 km cu un singur plin al bateriilor, ba chiar mai mult, chiar şi cu remorci încărcate în spatele camionului. Asta pe fundalul camioanelor electrice lansate de concurenţi, pentru care se anunţă autonomii mult mai modeste la această etapă, de cel mult circa 400 km.
0
1,079
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!