Noile benzi destinate transportului public din Chişinău, desenate într-o manieră inexplicabilă

26 Iulie 2021, 09:43
Redacţia PiataAuto.md
Cu doar câteva zile în urmă vă anunţam că primăria purcede la desenarea de noi benzi speciale, dedicate transportului public, pe câteva din străzile centrale ale Chişinăului, după un experiment reuşit pe strada Puşkin de aproape un an încoace. Dar, într-un mod aproape firesc deja pentru Chişinău, ceva a fost stângaci.
Problema apare la câteva intersecţii, acolo unde deplasarea pe anumite sensuri de mers impune transportul public să aleagă banda din mijloc, spre exemplu. În aceste zone de pe strada Puşkin şi Bodoni, benzile speciale migrează brusc spre mijlocul străzii, transformându-se în bandă de mijloc, şi lăsând zone şi spaţii neclare pentru şoferi. Teoretic, se poate distinge că marcajul alb întrerupt permite intrarea celorlalte vehicule pe banda destinată transportului public, dar banda din dreapta pe Puşkin, de exemplu, rămâne practic dezactivată.
Problema e că toate aceste triunghiuri şi linii nu sunt prevăzute în regulamentul circulaţiei rutiere, în forma în care sunt ele aplicate pe aici. Şi pentru că intuim că nu poţi şoferii le vor înţelege logica aşa cum probabil au gândit-o cei care le-au desenat, ne putem aştepta la situaţii periculoase de accident sau cel puţin ambuteiaje în acest zone. Aşa că vă îndemnăm să fiţi mult mai atenţi când ajungeţi să mergeţi pe aici, or, în Chişinău de multe ori şi cele mai bune intenţii ajung să arate aşa atunci când sunt implementate în practică.

Sursa foto: Facebook / GBM.Online / Александр Высоцкий
0
12,859
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!