O Honda Civic din anii 80, echipată cu motor V8 de 7.0 litri în SUA

22 Iulie 2021, 21:11
Redacţia PiataAuto.md
Un american, proprietar al unei Honda Civic de generaţia a 4-a, de la sfârşitul anilor ’80, nu duce lipsă de fantezie cu siguranţă, când vine vorba de modificat maşini.
Acesta a fost, probabil, nemulţumit de motorul standard de sub capota modelului japonez, cu o cilindree ce se situa între 1.3 litri şi 1.6 litri, aşa că a decis să-i facă un transplant american, montându-i un V8 de 7.0 litri. E un motor de origine Oldsmobile, cumpărat şi el la mâna a doua, ca şi Honda, dar e V8-ul e de la renumitul model Tornado, cunoscut pentru puterea uriaşă, de 390 CP şi un cuplu de 644 Nm! Motorul ăsta fusese poreclit de către creatorii săi Super Rocket, adică super racheta! Prin urmare, deşi pare o transformare făcută aşa, spartan, în condiţii de garaj, totul e cât se poate de impresionant!
Dar e existat şi o problemă, totuşi, Honda Civic e un model cu tracţiune faţă, iar sub capota sa nu era loc de un motor V8 montat longitudinal. Aşa că americanul a tăiat acoperişul maşinii în partea spate şi a transformat-o într-un soi de pick-up, iar în benă i-a montat motorul uriaş.
Soluţia magică a venit de la faptul că modelul Tornado a fost gândit cu tracţiune faţă, iar atunci când a fost montat pe această Honda invers, la posteriorul ei, a transformat maşina într-una cu tracţiune spate, cu mici modificări la cutia de viteze. Aşadar, acum această Honda Civic bizară e un hatchback fierbinte cu tracţiune spate, şi un V8 de 7.0 litri, cu 390 CP la activ!
Cu siguranţă proprietarul ei are parte de multe episoade de satisfacţie la volan, atunci când e tratat la prima vedere ca şofer al unei rable obosite, iar după ce apasă pedala în podea, e privit cu ochi uluiţi cum dispare în zare, pe o buburuză japoneză ce scoate un sunet de V8 fioros!
0
1,387
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!