Pedeapsă în Moldova: şoferul de Skoda, care ignoră regulile de circulaţie, depăşeşte ambuteiajul şi trece la roşu, a primit amendă derizorie

21 Iulie 2021, 14:22
Redacţia PiataAuto.md
Ieri dimineaţă publicam un articol cu un video, în care şoferul unei Skoda Felicia decide să ignore total regulile de circulaţie şi iese cu maşina pe trotuar, ocolind ambuteiajul, apoi ajungând la semafor şi ieşind în faţa fluxului de trafic care aştepta la linia stop, după care a mai trecut semaforul la roşu şi a virat la dreapta. Totul se întâmpla la intersecţia străzilor Ion Pelivan şi Nicolae Costin din sectorul Buiucani, Chişinău.
La scurt timp după acea ştire, am fost contactaţi de reprezentanţii INSP şi ni s-a comunicat că poliţia s-a autosesizat, iar şoferul urmează a fi identificat şi pedepsit.

Astăzi, reprezentanţii INSP ne-au contactat din nou, pentru a ne comunica despre sancţionarea şoferului de Skoda Felicia, în seara zilei de iei. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr din Chişinău, născut în anul 1989. Agentul constatator al poliţiei a decis să pedepsească şoferul doar pentru traversarea intersecţiei la roşu, fără a califica toate celelalte manevre în vreo încălcare. Şi, conform articolului 240 alineat 2 din codul contravenţional, în Moldova trecerea la roşu se pedepseşte mai ieftin decât parcarea neautorizată! Serios, pentru parcare neregulamentară se aplică amenzi de la 900 la 1,500 lei şi 4 puncte de penalizare!
Pentru trecerea la roşu, însă, articolul 240.2 prevede între 15 şi 18 unităţi convenţionale, sau între 750 şi 900 lei, plus 3 puncte de penalizare indiferent de mărimea amenzii aplicate. Iar agentul constatator a decis în acest caz să-l pedepsească pe făptaş cel mai blând posibil, aplicându-i amenda minimă de 750 lei şi cele 3 puncte de penalizare. Iar după cum ştim, orice amendă achitată în termen de 72 de ore înseamnă înjumătăţirea ei.

Deci, ce avem în rezultat, drept pedeapsă în Moldova pentru situaţia de mai jos: 3 puncte de penalizare şi 375 lei plătiţi efectiv drept amendă! La cursul BNM de azi, asta înseamnă o amendă de... 17.70 euro!
0
4,064
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!