Poliţia a reţinut câte un permis la fiecare 5 minute pe un drum din România, după un accident grav

29 Iulie 2021, 09:42
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din România anunţă despre o performanţă tristă, un record care ar trebui să-i îngrijoreze profund atât pe cei care circulă în fiecare zi pe şoselele din România, cât şi pe cei care le tranzitează ocazional, mai ales în contextul în care a fost atins acest record.
Totul s-a întâmplat după unul din cele mai grave accidente produse în acest an pe drumurile din România, pe exact acelaşi drum. În dimineaţa zilei de 25 iulie, pe drumul DN2 din judeţul Bacău, s-au lovit frontal un Mercedes-Benz E-Class cu numere de Marea Britanie (şi volan pe dreapta) şi un microbuz. Impactul a fost devastator, mai ales că mulţi dintre pasagerii celor două vehicule nu purtau centuri de siguranţă. În Mercedes-Benz erau 5 persoane — 2 adulţi şi 3 copii, dintre care au decedat doi copii şi un adult, rămânând în viaţă doar şoferul şi un copil.
În microbuz erau 15 oameni, iar în urma accidentului 4 dintre ei au decedat. Toţi oamenii din microbuz au fost găsiţi inconştienţi şi încarceraţi unul peste altul din cauza faptului că majoritatea nu purtau certuri de siguranţă dar şi din cauza impactului extrem de puternic. Astfel, bilanţul total al unui singur accident a fost de 7 vieţi pierdute, inclusiv a doi copii, aproape toţi ceilalţi oameni fiind preluaţi de medici, în zonă fiind activat şi codul roşu de intervenţie.
Şi acum, după un asemenea accident grav şi rezonant, un echipaj de poliţie a fost dislocat pentru a urmări vitezele celor care circulă pe acelaşi sector de drum DN2, unde a avut loc teribilul accident. Timp de oră aceştia au prins 14 şoferi care nu doar că au încălcat limita de viteză, ci au circulat cu peste 50 km/h mai mult decât limita legală admisă, aşa că au rămas fără permise de conducere! Deci, câte un permis de conducere reţinut la mai puţin de 5 minute distanţă, pe un sector de drum unde de curând s-a produs unul din cele mai grave accidente ale anului.

Întrebarea echipajului de poliţie e simplă şi în măsură să ne pună pe gânduri: „Credeţi că a înţeles cineva ceva din recentul accident trafic?”
0
1,772
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!