Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţia din Moldova anunţă că parcările speciale sunt pline cu peste 650 de motociclete şi motorete reţinute pe drumurile ţării

21 Iulie 2021 - 16:46
Redacţia PiataAuto.md
După accidentul de astă-noapte de la Donduşeni, în care un tânăr a decedat după ce a lovit un Duster parcat, el neavând cască sau lumini la motocicleta sa, dar şi după un alt accident letal de ieri, când un alt tânăr a lovit un tractor şi a decedat ulterior la spital, poliţia vine cu informaţii interesante despre cât de grave şi de răspândite sunt, de fapt, încălcările la condusul motocicletelor şi motoretelor în Moldova.
În ultimul an poliţiştii au intensificat controlul acestor tipuri de vehicule, inclusiv datorită faptului că acum şi motoretele mai mici au nevoie de un permis de conducere. Respectiv, mai ales la prima etapă, au fost descoperiţi mulţi motociclişti care nu deţineau asemenea permise, iar motocicletele le erau duse temporar la parcări speciale.
Totuşi, astea sunt nişte încălcări minore, pe lângă multitudinea de cazuri depistate de poliţie în care motocicletele sunt conduse în stare de ebrietate, fără minim echipament de protecţie, deci fără cască cel puţin. O mulţime dintre ele s-au dovedit a fi în stare deplorabilă, neavând elementele esenţiale pentru siguranţa minimă de drum, iar altele aveau probleme cu revizia tehnică, viteză de deplasare şi încă un lung şir de încălcări.
Iar încălcările au fost atât de multe, încât pe parcursul ultimelor luni au fost duse la parcările speciale sute de motociclete, peste 650 la număr. În prezent parcările speciale, destinate motocicletelor, sunt pur şi simplu pline de motociclete duse acolo şi lăsate pentru perioade îndelungate, unele poate chiar pentru totdeauna, întrucât nu mai merită efortul de a fi luate înapoi de proprietari.
Poliţia a publicat azi şi mai multe imagini din câteva asemenea parcări din Moldova, unde a tot dus motociclete reţinute în ultimele luni. Se pare că în curând nu vor mai avea loc unde să le pună.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter