Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Porsche anunţă recall masiv pentru toate unităţile Taycan vândute până în vara acestui an

5 Iulie 2021 - 15:17
Denis Godorozea
Compania Porsche este nevoită să anunţe o amplă campanie de rechemare în service pentru cea mai mare parte a electromobilelor Taycan, indiferent de versiune, comercializate până în vara acestui an. Compania a depistat nereguli la nivel de soft care poate duce la oprirea neaşteptată a motoarelor electrice, chiar în mers, ceea ce teoretic ar putea rezulta în accidente şi consecinţe grave la viteze mari.
Conform informaţiilor oficiale, distribuite de Porsche, campania de rechemare vizează toate electromobilele produse şi comercializate până în luna iunie a acestui an, ceea ce constituie aproximativ 43 mii unităţi Taycan de diverse versiuni, inclusiv proaspăta versiune Cross Turismo, break-ul cu capacităţi sporite în offroad.
Porsche precizează că soft-ul nu poate fi actualizat la distanţă pentru a remedia problema. Astfel, proprietarii electromobilului german vor fi nevoiţi să viziteze service-urile locale în ţările în care sunt domiciliaţi, unde actualizarea de soft va necesita până la o oră. Deocamdată germanii nu au depistat vreun accident rutier cauzat de această problemă, eroarea de soft fiind depistată la 130 electromobile. Simultan cu Porsche, problema a fost depistată şi la câteva unităţi Audi e-tron GT, model ce împarte întreg substratul tehnic cu electromobilul din Stuttgart. Cei de la Audi, însă, nu au anunţat încă vreo campanie de rechemare similară pentru modelele lor.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter