Porsche va dezvolta o reţea proprie de staţii de încărcare rapidă pentru electromobile

1 Iulie 2021, 15:59
Denis Godorozea
Porsche vrea să fie şi mai aproape de clienţii săi şi să ofere electromobile performante şi mai atractive, or după modelul celor de la Tesla, germanii îşi propun acum să creeze o proprie reţea de staţii de încărcare rapidă. Asta chiar dacă Volkswagen Group participă în cadrul proiectului Ionity, ce deţine una dintre cele mai mari reţele de staţii de încărcare din Europa.
Infrastructura dezvoltată este în continuare un factor determinant pentru automobiliştii care analizează posibilitatea achiziţionării unui electromobil în loc de maşină cu sistem de propulsie tradiţional. Asta pentru că chiar şi cu autonomii de până la o mie de kilometri, energia stocată în bateriile electromobilului oricum se va epuiza, urmând experienţe mai puţin plăcute în căutarea unei staţii optime de încărcare rapidă. Cei de la Porsche au realizat acest lucru şi consideră necesară dezvoltarea propriei reţele de staţii de încărcare rapidă.
Deocamdată germanii nu dezvăluie careva informaţii exacte, dar conform planurilor iniţial reţeaua de staţii de încărcare se va desfăşura în ţările Uniunii Europene, urmând să se regăsească pe trasee extraurbane, dar şi în oraşe, în apropiere de restaurante, hotele, centre comerciale. De altfel, un prim pas în dezvoltarea propriei infrastructuri a fost făcut de Porsche ceva mai devreme, odată cu lansarea primului electromobil de serie, când prize de încărcare rapidă au apărut în incintele showroom-urilor oficiale Porsche. Deocamdată reţeaua nu are vreo denumire definită sau o strategie pusă la punct, însă.
0
698
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!