Progres neaşteptat la uzina GAZ: camionetele GAZelle vor avea propulsie pe hidrogen şi se vor vinde în Germania

18 Iulie 2021, 08:43
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă camionetele GAZelle sunt tratate adeseori deopotrivă cu respect pentru preţul accesibil şi ironie pentru calitatea precară de asamblare, acestea se vor bucura de un salt tehnologic neaşteptat. Vehiculele ruseşti vor avea propulsie pe hidrogen, graţie unei companii germane, şi vor fi vândute în Germania în această formă!
Compania germană care a încheiat acordul cu uzina GAZ în acest sens e Elektrofahrzeuge Stuttgart, o companie cu experienţă, de altfel, care a mai avut o tentativă de colaborare experimentală cu GAZ şi în trecut. Acum, în cadrul noului acord, compania va primi camionetele GAZelle Next în Germania, unde le va echipa cu un motor electric, o baterie şi un sistem de generare a electricităţii pe bază de pile de combustibil, folosindu-se hidrogenul drept combustibil, exact după principiul după care funcţionează cam toate modelele de acest fel din lume, de la Toyota Mirai până la Mercedes-Benz GLC F-CELL.

Hidrogenul va fi păstrat în rezervoare de înaltă presiune, montate pe camionetă, care, în esenţă, sunt aproape identice cu cele în care se stochează metanul la vehiculele cu propulsie de bază de gaz natural comprimat.
Autonomia pe care ar trebui s-o aibă camionetele GAZelle pe bază de hidrogen se va situa în jurul a 400 km. Compania germană va vinde ulterior aceste camionete companiilor şi instituţiilor de stat locale din Germania, fiind convinsă că va avea avantajul de a oferi cel mai redus preţ pentru vehicule cu asemenea tehnologie, în combinaţie cu un cost redus de exploatare şi, zic ei, durabilitate în timp.
1
1,748
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!