Schimbări majore în cadrul Daimler: AMG, Maybach şi G-Class vor fi unite într-o singură afacere

6 Iulie 2021, 09:24
Denis Godorozea
În cadrul concernului Daimler vor avea loc schimbări structurale majore. După ce mai devreme germanii anunţau separarea diviziilor producătoare de camioane şi autoturisme în două companii separate, respectiv Daimler Truck şi Mercedes-Benz AG, acum se pregăteşte o divizare chiar în interiorul Mercedes-Benz.
Potrivit germanilor, modificările structurale vor contribui la reducerea costurilor de marketing şi optimizarea activităţii diviziilor inginereşti. Conform planurilor, în cadrul Mercedes-Benz AG va fi formată o afacere nouă, care să răspundă exclusiv de modelele mai scumpe, respectiv cele de performanţă din cadrul Mercedes-AMG, cele de lux din cadrul Mercedes-Maybach, acestea urmând să fie acompaniate şi de seria de offroader-e G-Class.
De altfel, cam o asemenea divizare a afacerilor a fost făcută de Daimler cu câţiva ani mai devreme în raporturile financiare. Decizia strategică vine inclusiv şi pe fundalul creşterii constante a cererii pentru cele mai scumpe modele din portofoliul Mercedes-Benz. Astfel, dacă în 2011 diviziile AMG, Maybach şi G-Class generau vânzări cumulative de circa 23 unităţi anual, atunci către anul 2019 vânzările totale au constituit peste 157 mii unităţi.
Amintim că după restructurizare divizia producătoare de vehicule comerciale a fost redenumită în Daimler Trucks, având în subordine mărci şi întreprinderi precum Mercedes-Benz Trucks, întreprinderea BharatBenz din India, Fuso din Japonia, Setra din Germania, Freightliner, Thomas Built Buses şi Western Star, cele trei din urmă activând pe piaţa nord-americană.
0
1,901
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!