Şi băut, şi încăpăţânat: un şofer beat a fost oprit de două ori de poliţia din Germania în aceeaşi zi, având familia în maşină

9 Iulie 2021, 09:14
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania raportează despre un caz pe care-l descrie ca inedit şi totodată incredibil de absurd.
Poză simbol

Un şofer a fost observat miercuri conducând pe traiectorie de zig-zag, ieşind de mai multe ori pe contrasens spre traficul din întâmpinare. Acesta a fost oprit de un echipaj de poliţie în oraşul Attendorn, iar imediat ce a deschis geamul, poliţia a simţit un puternic miros de alcool. Şoferul de 34 de ani a fost testat de poliţie şi a indicat o alcoolemie de peste 1.40 mg/L în aerul expirat, fapt pentru care poliţiştii i-au suspendat permisul de conducere şi urmau să-i stabilească şi o amendă usturătoare. Culmea este că şoferul beat îi avea în maşină drept pasageri pe soţia sa şi pe cei doi copii ai săi!

Dar nici măcar aici nu e apogeu absurdului. Peste doar 3 ore, în aceeaşi seară, acelaşi şofer a fost prins de un alt echipaj de poliţie, de această dată în Sauerland, tot în stare de ebrietate la volan, şi tot cu soţia şi cei doi copii la bord, în ciuda faptului că-i fusese retras permisul mai devreme. Atunci soţia sa preluase aparent condusul maşinii, însă se pare că aceasta i-a încredinţat mai târziu din nou volanul, punându-şi în pericol şi viaţa ei, şi a celor doi copii. Mai mult ca atât, în momentul celei de-a doua opriri, şoferul băut şi încăpăţânat a mai opus rezistenţă poliţiştilor şi a fost agresiv cu aceştia, motiv pentru care aceştia l-au pus sub acuzare nu doar pentru încălcările de trafic, ci şi pentru sfidarea lor şi împotrivire. Poliţiştii i-au luat şi cheile maşinii, întrucât nu au mai putut avea încredere că soţia va fi cea care va conduce mai departe.
Poză simbol

Cel mai probabil, acum şoferul încăpăţânat va avea de plătit mai multe amenzi uriaşe, atât pentru încălcările de trafic, cât şi cele faţă de poliţişti, iar permisul nu şi-l va vedea înapoi încă multă vreme, având şanse aproape sigure să fie trimis să treacă renumitul test al idiotului, în care trebuie să înveţe luni la rând norme de conduită în trafic şi să convingă un magistrat în episoade repetate că nu mai bea alcool niciodată. Teoretic, îi poate lua câteva luni să treacă acest test. La modul practic, însă, toată treaba se poate întinde şi pe parcursul a câtorva ani, or, judecătorii germani nu se lasă prea uşor convinşi în asemenea cazuri şi se asigură că asemenea şoferi îşi învaţă lecţia înainte de a le permite să revină din nou în trafic.
0
1,078
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!