Toyota a interzis revânzarea noului Land Cruiser 300 pentru a evita bişniţarii

23 Iulie 2021, 13:53
Redacţia PiataAuto.md
Noul Toyota Land Cruiser se bucură de o popularitate atât de mare, încât Toyota a anunţat câteva decizii nemaivăzute în raport cu acesta, cea mai importantă dintre care este o interdicţie privind revânzarea maşinii timp de un an după achiziţia sa iniţială. Clienţii noului model vor fi puşi să semneze un acord adiţional în momentul livrării automobilului.
Toyota vrea astfel să evite bişniţarii care caută să cumpere automobile şi să le revândă la scurt timp după achiziţie, profitând de cererea mare şi deficitul creat ca urmare a acesteia. Recent Toyota a anunţat că a primit deja peste 22,000 de comenzi pentru noul Land Cruiser 300 şi a sistat temporar primirea de noi comenzi din cauza temerii că nu va reuşi să producă atât de multe exemplare. Respectiv, cei care au reuşit să le comande sunt deja într-un avantaj evident, urmând să deţină un model la mare căutare în întreaga lume.
De asemenea, un alt motiv al interdicţiei de revânzare este şi încercarea Toyotei de a evita situaţia în care noul Land Cruiser 300 ajunge pe mâna organizaţiilor dubioase, inclusiv terorişti, fapt care i-ar putea periclita imaginea. Mai mult timp în urmă, autorităţile SUA au ridicat public semne de întrebări despre cum se face că majoritatea din asemenea organizaţii merg cu vehicule Toyota şi a îndemnat producătorul japonez să aibă un control mai riguros asupra vânzărilor sale.
Aşadar, acum Toyota îşi rezervă dreptul de a efectua verificări suplimentare faţă de clienţii care au comandat mai multe exemplare Land Cruiser 300, inclusiv de la mai mulţi dealeri. Iar dacă vreun client va revinde, totuşi, maşina sa mai devreme de un an, Toyota a declarat că-l va pune într-o listă neagră şi nu va mai avea vreodată de-a face cu el.

Cum ţi se pare o asemenea măsură?
0
7,414
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!