Toyota menţine offroader-ul Land Cruiser 70 şi va lansa o actualizare la patru decenii de la prima lansare

30 Iulie 2021, 14:52
Denis Godorozea
Land Cruiser este unul dintre cele mai faimoase modele din istoria mărcii Toyota. În acest an japonezii au lansat o nouă generaţie a offroader-ului de top cu indicele Land Cruiser 300, care a venit să înlocuiască în gamă precedentul model Land Cruiser 200, însă gama de offroader-e nu se limitează aici, iar în anumite ţări ale lumii, alături de offroader-ele noi în continuare sunt comercializate şi modele clasice, îndrăgite şi respectate pentru fiabilitatea exemplare de care au dat dovadă timp de decenii. Printre acestea se numără şi Land Cruiser 70, lansat acum peste 35 de ani.
Toyota Land Cruiser 70 la aproape patru decenii de când a fost lansat este comercializat în continuare în ţări precum Australia, acolo unde se bucură de o cerere stabilă din partea cumpărătorilor. Astfel japonezii au decis să alinte fanii acestui model printr-o nouă actualizare, ce va fi lansată pe parcursul acestui an, conform informaţiilor distribuite de cei de la Motoring. Deocamdată nu există informaţii oficiale în acest sens, dar se pare că Land Cruiser 70 va beneficia de îmbunătăţiri în materie de siguranţă, dar şi va fi capabil să tracteze greutăţi mai mari acum.
Land Cruiser 70 este în continuare oferit cu unitatea V8 turbodiesel de 4.5 litri, lansată acum câteva decenii şi capabilă să livreze 205 CP. Deşi nu stabileşte recorduri de performanţă, fireşte, motorul a fost verificat în timp şi nu creează mari bătăi de cap proprietarilor nici după sute de mii de kilometri parcurşi prin zonele dificile din Australia.
Ultima actualizare tehnică a fost lansată de Toyota pentru Land Cruiser 70 anul trecut, când offroader-ul a beneficiat de un sistem multimedia modernizat cu ecran tactil şi posibilităţi de conectare cu gadget-urile mobile. Se pare că japonezii nu planifică să concedieze offroader-ul clasic în viitorul apropiat, iar potrivit presei australiene Land Cruiser 70 se va menţine în ofertă încă pentru cel puţin câţiva ani. Ei bine, până când autorităţile nu vor impune norme de poluare mai severe, după exemplul celor europene.
0
1,289
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!