Trei şoferi au traversat 48 de state americane într-un timp record, cu un Mercedes S-Class W221

15 Iulie 2021, 11:17
Ilie Toma
Anumite comunităţi de americani au o pasiune aparte pentru provocările de a traversa SUA cât mai repede posibil. Din asemenea provocări face parte şi cursa Cannonball, cu un sprint cât mai scurt de la est la vest, în ultimii ani recordul fiind detronat de câteva ori. Dar sprintul despre care vorbim azi nu e cel mai scurt, ci e unul care are menirea de a trece prin toate statele terestre din SUA, conectate între ele.
Trei bărbaţi din SUA, în vârstă de 49, 48 şi 53 de ani, şi-au zis că pot bate recordul la această provocare. Au luat un Mercedes-Benz S 550 din generaţia W221 pentru asta, echipat cu motor V8. Călătoria lor a început la 8 iulie, într-o parcare din statul estic Vermont. Cu doar 86 de ore şi 19 minute mai târziu, cei trei îşi sfârşeau călătoria intrând în statul Washington, după ce au trecut prin 48 de state, într-o călătorie de 6,677 mile, sau 10,730 km, bătând astfel un nou record, la o diferenţă de 8 ore de recordul anterior!
Ca să parcurgă peste 10 mii km în 3 zile, cei trei şi-au organizat foarte minuţios călătoria. În primul rând, au cheltuit 60 de ore de schiţare inteligentă a traseului înainte de pornire. Scopul era să treacă prin 48 de state, dar nu neapărat să le parcurgă în întregime, aşa că unele state, precum Florida, au fost traversate pe distanţe de doar câteva zeci de metri. Ei zic că au aplicat formule IT pentru a găsi cel mai optim traseu pentru o problemă clasică, dar într-o ipostază nouă şi provocatoare pentru ei. Cheia succesului n-a fost neapărat viteza, ilegală de altfel, atinsă cu ajutorul detectoarelor de radare, ci optimizarea, spun cei trei.
Totuşi, pentru a-şi atinge scopul, Mercedesul a fost echipat cu tot soiul de sisteme GPS adiţionale, detectoare de radar şi camere. De asemenea, maşina a trebuit să se afle în continuă mişcare, cu excepţia mici pauze pentru realimentare, aşa că cei trei au făcut ture de dormit. Fiecare şofer a condus câte 4 ore, după care s-a putut odihni, iar în acest fel se simţea odihnit şi concentrat. Iar pentru ca opririle să fie mai rare, cei trei au montat şi un rezervor adiţional de combustibil, de circa 90 de litri, în portbagaj.
Acum, după mai multe de trei zile petrecute în maşină în continuă mişcare, cei trei sunt fericiţi că şi-au atins scopul, iar recordul lor va fi mult mai greu de detronat, zic ei.
0
59,286
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!