Tuning de uzină pentru Niva Legend: acum offroader-ul arhaic este din nou disponibil cu pachetul Bronto

26 Iulie 2021, 14:47
Denis Godorozea
Deşi au urmat decenii fără modificări tehnice semnificative din momentul lansării Nivei originale, offroader-ul clasic este produs şi până în prezent. Mai nou, pentru a se conforma cumva tendinţelor pieţei, ruşii de la Lada au lansat în 2017 un pachet de tuning de uzină, dedicat offroad-ului, numit Bronto şi elaborat iniţial de un atelier de tuning cu acelaşi nume din oraşul rusesc Toliati. Acum ruşii au pregătit un pachet similar de modificări şi pentru offroader-ul actualizat Niva Legend.
De altfel, versiunea Bronto a dispărut din portofoliul constructorului rusesc odată cu actualizarea recentă introdusă după preluarea de către Lada a modelului Chevrolet Niva. Atunci ambele maşini au fost redenumite în Lada Niva şi divizate în versiunile Travel (precedentul Chevrolet) şi, respectiv, Legend (precedenta Lada 4x4). Acum Niva este din nou disponibilă cu pachetul de tuning de uzină Bronto, dar tradiţional acesta nu aduce careva modificări tehnice semnificative.
Deocamdată ruşii au publicat o singură imagine cu Niva Bronto, deşi offroader-ul poate fi comandat pe cale oficială. Din câte putem vedea în imaginea oficială, maşina a beneficiat de aceleaşi modificări estetice, precum şi Niva Legend lansată mai devreme. Respectiv, nu există careva diferenţe dintre Niva Bronto şi precedenta versiune 4x4 Bronto.
Pe exterior Niva Bronto poate fi distinsă prin elementele de decor şi protecţie de culoare neagră, dar şi prin jantele originale încălţate în anvelope de offroad. Pentru interior ruşii promit scaune mai confortabile şi un instrumentar de bord revizuit — de actualizări identice au beneficiat şi celelalte interpretări Niva Legend odată cu ultima actualizare.
Din punct de vedere tehnic, în raport cu celelalte versiuni Niva Legend, noua Niva Bronto va avea suspensii cu componente modificate, mai rezistente, dar şi o gardă la sol mărită până la 240 mm. Sub capotă se va situa acelaşi benzinar arhaic de 1.7 litri, ce dezvoltă 83 CP şi se cuplează la cutia manuală cu 5 trepte ce transmite cuplul pe ambele punţi.
0
1,823
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!