Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un model absolut nou se pregăteşte de debut în gama Mercedes-Benz: primele imagini cu viitorul CLE

2 Iulie 2021 - 15:59
Denis Godorozea
Mercedes-Benz pregăteşte modificări majore în propriul portofoliu de modele, urmând să pensioneze definitiv actualele coupe-uri şi decapotabile din clasele C şi E. Cele două maşini vor fi înlocuite ulterior cu un singur model, ce va primi şi un indice absolut nou, CLE, care se va situa în gamă pe o treaptă mai jos de viitorul Mercedes-Benz SL.
Aceste modificări vor distanţa şi mai mult coupe-urile şi decapotabilele sportive de gama modelelor mai practice, precum sedanurile, break-urile şi SUV-urile. De altfel, coupe-urile şi decapotabilele vor forma o gamă separată, cu o ierarhie internă, care să răspundă cerinţelor pieţei dar să rămână profitabile pentru companie.

Respectiv, viitorul CLE se va inspira mult în materie de design şi tehnologii de la fratele mai mare SL care, la rândul său, va înlocui în gamă şi sportiva actuală AMG GT, aflată acum pe final de carieră, care nu va avea vreun succesor direct în viitorul apropiat. În schimb, cei de la Mercedes-AMG vor pune mâna pe ambele modele noi şi vor rămâne competitivi în segmentul sportivelor de performanţă de top, de talia Porsche 911 sau 718.
Deocamdată sportiva a fost surprinsă doar cu caroseria complet camuflată, iar blocurile optice provizorii la posterior sugerează că nici măcar designul maşinii nu a fost finalizat încă. De altfel, premiera este anticipată abia pentru anul 2023, după lansarea noului Mercedes-Benz SL, iar germanii nu dezvăluie careva informaţii oficiale în acest sens.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter