Un rus vinde o întreagă colecţie de 6 maşini şi motociclete superbe la un preţ infim

23 Iulie 2021, 10:51
Ilie Toma
Se mai întâmplă să vezi uneori câte o maşină clasică, în stare impecabilă, scoasă la vânzare la un preţ incredibil de mic. Dar o întreagă colecţie de 6 automobile şi motociclete clasice, scoasă la vânzare la un preţ total de o Skoda Octavia nouă de azi — e o raritate absolută şi probabil colecţionari din toată lumea deja dau buzna cu oferte.
Da, se întâmplă în Rusia, iar omul care le vinde a decis să plece cu totul din ţara sa în altă ţară cu traiul. Se desparte greu de maşinile care le-a colecţionat o viaţă, dar e cea mai raţională decizie, zice el, întrucât nu le poate lua cu el acolo unde pleacă. Aşadar, ce bijuterii se regăsesc în rândul celor 6 vehicule vândute „la pachet”?
În primul rând, e vorba de Moskvich-ul 2140 roşu de mai sus, fabricat în 1976, care are la bord doar 31,000 km parcurşi în viaţa sa! Da, e vorba de 31 mii km originali, odometrul fiind la prima sa rotaţie.
Maşina musteşte a exemplar nou şi astăzi, lăsându-ţi impresia că abia a ieşit dintr-un showroom şi că-n calendar ar fi şi acum anul 1976, poate 1977. Cu siguranţă nu te poate lăsa indiferent!
Un alt exemplar superb din colecţia rusului e o Volga GAZ-21 din 1965. Şi această maşină are un parcurs extrem de mic, de doar 46,000 km.
Proprietarul său se mai mândreşte că maşinile sale sunt toate într-o formă autentică originală, restaurările făcându-se pentru a respecta condiţia iniţială de uzină. Şi asta se poate vedea şi pe exemplul acestei Volga.
A treia maşină din colecţia vândută la pachet e un ZAZ-968 din seria poreclită drept „urecheat”, care avea acele guri mari de ventilare pe aripile spate, pentru a permite fluxului de aer să ajungă la motorul, situat în spate. Vă amintim, acest model ZAZ era echipat cu un motor V4, răcit cu aer.
În cazul acestui exemplar, el are de asemenea un parcurs mic şi o stare originală, până şi capacele roţilor fiind într-o stare pur şi simplu impecabilă!
Cea de-a 4-a maşină e un LUAZ-969, model echipat cu mai multe componente de origine ZAZ, precum motorul, dar în acelaşi timp era un offroader uşor super capabil şi super interesant. Şi aici e vorba de un exemplar în stare excelentă şi condiţie originală!
În fine, colecţia e completată cu încă două motociclete clasice Ural cu ataş! Una din motociclete are doar 1,374 km pe odometrul său, părând să aibă pe ea urmele lubrifiantului original de uzină!
Şi acum, partea cea mai paradoxală dintre toate, dacă-i putem atribui grad de comparaţie acestui cuvânt, e preţul acestor vehicule. Aşa cum spuneam, întreaga colecţie de 4 maşini şi 2 motociclete se vinde doar la pachet şi doar dacă viitorul cumpărător va convinge proprietarul că va avea aceeaşi grijă specială de ele cum a avut-o şi el. Iar preţul total pentru cele 6 vehicule este pur şi simplu uluitor: doar 2 milioane de ruble, ceea ce echivalează cu circa 23,000 euro! Doar 23 mii euro pentru 6 vehicule de colecţie! Ştim, probabil nu vei putea dormi la noapte, dar dacă te-ai intrigat la fel de mult ca şi noi, ar fi cazul să nu aştepţi noaptea, or, noi suspectăm că acum e în plină desfăşurare o întreagă competiţie între oameni pasionaţi de a-l convinge pe vânzători să le vândă colecţia anume lor! E pur şi simplu ceva formidabil!
1
3,584
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!