(VIDEO) A parcurs deja 500 km din 3,000 km, cu electromobilul cu panouri solare, meşterit cu propriile mâini: epopeea adolescentului rus continuă

13 Iulie 2021, 13:21
Ilie Toma
Acum câteva zile vă anunţam despre startul unei călătorii extraordinare la bordul unui electromobil alimentat de la panouri solare, în care a pornit Nikita Poddubnov, un adolescent rus cu minte de inginer, care şi-a meşterit vehiculul cu propriile mâini. Ei bine, adolescentul a venit azi cu un update şi a anunţat că a parcurs 500 km din cei 3,000 km planificaţi, iar odată cu asta a dezvăluit şi informaţii din primele zile de călătorie.
Călătoria acestuia se desfăşoară prin Kazahstan, în speranţa că stepa de acolo îi va asigura mai mult soare pentru panourile solare. Dar Nikita a avut parte de mai multe zile înnorate, ba chiar şi de o zi cu ploaie, în care a fost nevoit să staţioneze, fără putea să-şi încarce bateriile cu ajutorul panourilor solare.
În fiecare zi, acesta îşi extinde panourile totale şi aşteaptă încărcarea bateriilor de la bord cu ajutorul lor. În dependenţă de intensitatea luminii solare, încărcarea durează între 8 şi 11 ore. În fiecare zi, el reuşeşte să parcurgă între 100 şi 120 km în acest ritm, după care staţionează direct unde i se termină energia din baterii.
Nikita doarme direct în electromobilul său, în condiţii absolut spartane, ca şi întreaga călătorie de fapt. Dar, tânărul inginer are o energie şi un entuziasm de nesecat, care-l motivează să înainteze în această călătorie inedită a sa. Şi chiar dacă totul pare lung şi complicat, scopul principal al lui Nichita e să facă această călătorie lungă de 3,000 km cu electromobilul construit de el doar pe baza energiei solare, fără pic de energie din prize sau din alte surse! Iar pe deasupra, mai vrea să demonstreze că ceea ce a construit el simplu şi cu bani puţini va rezista unei asemenea provocări!
Acum, sincer, această călătorie a tânărului va fi mai preţioasă decât orice teză de doctor în inginerie, iar după ea — probabil orice universitate de top absolut din lume, cu profil ingineresc, îi va deschide uşile să studieze la ei cu bursa asigurată, ori, până şi companii inovative l-ar putea invita cu braţele deschise în echipa lor. Până la urmă, nu vezi în fiecare zi tineri care să-şi poată construi cu mâna lor un electromobil cu panouri solare şi să aibă curajul de a porni prin pustiu pe o distanţă de 3000 km cu el!
0
1,268
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!