(VIDEO) Abuz în trafic din partea poliţiştilor din Moldova, pentru o încălcare care n-a existat, de fapt

16 Iulie 2021, 21:43
Redacţia PiataAuto.md
Doi poliţişti din Chişinău sunt protagoniştii unei noi situaţii penibile, care ştirbeşte din nou din reputaţia poliţiei. Un şofer s-a plâns cu lux de amănunte despre experienţa sa, iar toată povestirea e însoţită şi de imagini video elocvente, care arată întreaga situaţie.
Şoferul vira la stânga de pe strada Sciusev pe bd. Ştefan cel Mare, aşteptând în mijlocul intersecţiei să-şi termine manevra. Din partea sa stânga a venit un automobil al poliţiei, cu girofar, care l-ar fi putut ocoli. Dar poliţiştii au considerat că cetăţeanul nu le-a cedat trecerea şi au făcut o întoarcere la 180 grade, renunţând la misiunea lor spre care se presupune că s-ar fi deplasat cu girofarul aprins şi oprindu-l pe cetăţeanul în cauză. Asta e deja un fapt ciudat — fie au abandonat misiunea urgentă pe care o aveau, fie foloseau nejustificat girofarul şi nu aveau, de fapt, nici o urgenţă.

După ce l-au oprit pe şofer, au încercat să-i invoce încălcarea regulamentului de circulaţie rutieră prin omiterea cedării trecerii unui vehicul cu girofar. Şoferul n-a fost de acord, explicându-le că nu avea unde să se ducă, dar şi că se afla deja în intersecţie şi putea fi ocolit. Totuşi, poliţiştii au ţinut morţiş că acest şofer trebuie pedepsit. Cel de la volan a insistat să se cheme un echipaj INSP, întrucât prima maşină era de la Direcţia Generală de Poliţie a municipiului Chişinău.
La faţa locului a venit şi echipajul INSP solicitat, iar după mai mult timp scurt cu descărcarea imaginilor video şi analiza situaţiei, agentul constatator al INSP a spus clar: nu există nici o încălcare din partea şoferului, prin urmare, el decide să nu iniţieze nici un proces verbal, urându-i drum bun şoferului, dar fără a-i oferi vreo scuză pentru timpul îndelungat consumat pe toată epopeea.

Revoltat de cele întâmplate, şoferul a mers ulterior să depună o plângere pe cei doi poliţişti, declarând că aceştia au comis un abuz asupra sa în trafic. Puteţi vedea în video-ul de mai jos întreaga povestire a şoferului, însoţită şi de imaginile filmate pe camera sa de bord.
0
4,762
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!