(VIDEO) Asta e o Volga GAZ-24 din Kazahstan, încrucişată cu un Mercedes S-Class W220

3 Iulie 2021, 17:48
Ilie Toma
Unii restaurează maşini clasice, aducându-le la condiţia autentică, originală, pentru că aia nu expiră niciodată. Alţii, însă, iau un model clasic preferat şi-şi dau frâu liber imaginaţiei, transformându-l într-un adevărat hot rod.
Ceea ce vedem în imagini acestui articol e tocmai un asemenea proiect custom, de creare a unei Volga GAZ-24 cu totul specială. Şi mai curios e faptul că această Volga a fost creată de un atelier din Kazahstan, numit Shark Tuning. Maşina în sine, însă, şi ingredientele ei, sunt şi mai intrigante.
Pe dinafară maşina pare a fi o Volga GAZ-24 cu jante ceva mai mari şi gardă la sol mai coborâtă. Doar cei foarte atenţi sau familiarizaţi cu Volga ar putea observa o deviere de proporţii. Iar devierea a fost necesară pentru a masca substratul tehnic, care vine de la un Mercedes-Benz S-Class din generaţia W220!
Da, e un S-Class S430, cu motor de 4.3 litri V8, care livra 279 CP şi 400 Nm! Cutia de viteze e de Mercedes, suspensia pneumatică, frânele, sistemul electric — tot, doar că toate aceste elemente sunt încrucişate iscusit cu aspectul original de Volga.
La interior scaunele sunt de Mercedes-Benz, dar tapisate în roşu, ca la Volga. Levierul cutiei de viteze automate e tot cel de pe Volga, deşi schimbă poziţiile între P, R, N sau D. Iar cadranele de bord sunt cu afişaj modern, digital.
Aşa cum spuneam, caroseria a trebuit lungită, modificată, pentru a se încadra în elementele cheie ale unui S-Class. Dar totul s-a făcut cu păstrarea aspectului final de Volga, şi cu un rezultat foarte curios.
Într-un cuvânt, e o Volga probabil unică în lume, la care s-a muncit mult şi care merită văzută şi admirată. Includem mai jos un video al unui canal de YouTube din Kazahstan, în rusă, dar căruia îi puteţi include subtitrele.

Şi pentru că-n Kazahstan însă se consideră admisibil să te filmezi mergând la volan fără centura de siguranţă şi veţi vedea asta în video-ul de mai jos, trebuie să vă amintim, totuşi, că asta nu e deloc normal şi să vă îndemnăm să rămânem la standardele noastre de a purta centura întotdeauna.
0
3,356
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!