Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Asta e prima Tesla Model S cu motor V8 din lume

23 Iulie 2021 - 12:47
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile vă informam despre cazul unui american, căruia Tesla i-a cerut 16,000 dolari pentru o reparaţie la o simplă conductă a bateriei, după care el a dat-o pe mâna unui blogger cu abilităţi mecanice, iar acela i-a reparat-o cu 700 dolari SUA. Spuneam atunci că blogger-ul are experienţa de a fi instalat un motor V8 pe o Tesla Model S şi am constatat că, de fapt, deşi vă informasem încă prin ianuarie despre acea idee năstruşnică a lui Rich, nu publicasem şi vreun articol despre evoluţiile ulterioare. Aşa că e firesc că mulţi dintre voi, comunitate, aţi fost extrem de miraţi la auzul acestui fapt. Azi ne-am decis să aducem ceva mai multă lumină acelei Tesla V8, pe care Rich a finalizat-o cu doar două luni în urmă.
În primul rând, din câte pretinde el şi judecând după faptul că nimeni nu l-a contrazis, aceasta e prima Tesla Model S din lume, pe care a fost instalat cu succes un motor V8! Rich a cumpărat o Tesla Model S declarată drept daună totală şi a meşterit chiar el cu colegii săi la ea. A cumpărat şi un motor V8 de Chevrolet, un renumit LS, instalat pe Corvette de obicei în această ipostază de 6.2 litri. L-a luat cu tot cu cutie viteze, tot de pe un Corvette al cărui proprietar îl distrusese destul de repede după achiziţia iniţială.
Dar să pui un V8 cu ardere internă pe o Tesla, concepută din start ca electromobil, nu e o sarcină uşoară. În primul rând, pentru că nu există un tunel specific în caroserie, unde să încapă motorul, cutia şi arborele cardanic. Aşa că toate astea au trebuit tăiate şi sudate cu propriile mâini. Pe lângă asta au trebuit rezolvate o mulţime de probleme precum alimentarea cu benzină a motorului, montarea unui rezervor, a unei pompe de combustibil, a conductelor. Pe lângă asta a mai fost vorba şi de tot soiul de conectoare electrice, dar şi de conectarea pedalei de acceleraţie cu motorul pe benzină, în locul electromotoarelor originale Tesla. Şi apoi, un motor V8 pe benzină are nevoie şi de un sistem de evacuare, care nu exista iniţial pe electromobilul Model S.
Tocmai de asta, nimeni nu s-a apucat să facă această conversie până acum, pentru că înseamnă mult prea multe bătăi de cap şi prea multă muncă. Chiar şi Rich, cu toată încăpăţânarea şi entuziasmul lui, a ajuns până la etapa în care a instalat cu succes motorul V8 sub capotă după toate lucrările de caroseriei, şi a reuşit să-l pornească, toate elementele esenţiale fiind încă împrăştiate prin garaj, ca-ntr-o sală de operaţii, după care a mai instalat un rezervor performant în portbagaj. Aşa că mai e ceva de lucru la Tesla sa cu motor V8 până când aceasta va putea merge pe străzi, dar, pentru că v-a intrigat atât de mult subiectul, promitem să vă informăm neapărat despre noi actualizări.
În video-ul de mai jos poţi vedea toate bătăile de cap ale unei asemenea construcţii deocheate, dar şi să auzi pornirea de test a motorului V8 de pe prima Tesla cu motor V8 din lume!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter