(VIDEO) BMW recunoaşte că a experimentat cu ideea unei grile verticale mari pe Seria 7 E38, încă în 1996

13 Iulie 2021, 15:44
Redacţia PiataAuto.md
Dacă grila frontală imensă de pe ultimele modele BMW îţi pare exagerată, atunci vei fi şi mai surprins să afli că bavarezii au vrut s-o aplice până şi pe legendara Serie 7 E38. Bine, ştim cu toţii că foarte demult, modele clasice BMW aveau grile verticale, dar totuşi, în epoca modernă, de vreo 40-50 ani încoace, grilele erau fie rectangulare, fie mai mari în lăţime decât în înălţime.
Într-un video publicat recent de divizia BMW Group Classics, BMW a scos la iveală pentru prima dată un concept de design, pe care nu l-a arătat nicăieri vreodată, ţinându-l doar pentru arhiva proprie. E un concept bazat pe BMW Seria 7 E38, numit ZBF 7ER, sau 7-ele ZBF, şi a fost creat în anul 1996, atunci când designerii se gândeau deja la facelift-ul acestei generaţii.
Prototipul arată ciudat azi, mai ales când ştim designul „normal”, aprobat, al Seriei 7 E38. Însă grilele frontale verticale ne amintesc de actuala generaţie a Seriei 7 şi de schimbarea majoră de aspect pe care a avut-o ea la momentul facelift-ului.
Conceptul a fost construit în mai mult exemplare de lut, însă numai un singur exemplar mecanic, pe roţi şi cu interior, a fost asamblat, cel care apare şi în video, pentru scurt timp. De fapt, video-ul de mai jos este dedicat unui alt concept, cei de la BMW promiţând să ofere mai multă informaţie despre ZBF 7ER abia ulterior. Totuşi, cei de la Auto Motor şi Sport din Germania au reuşit să primească un set de imagini de studio cu maşina.
Chiar dacă ea n-a mers în producţie în această formă, anumite elemente s-au regăsit pe modele BMW de mai târziu. Farurile faţă au evoluat în cele de serie de pe Seria 5 E39, iar interiorul s-a regăsit pe următoare generaţie e Seriei 7, E65, lansată în 2001. Ba chiar conturul blocurilor optice frontale poate fi recunoscut şi pe prima generaţie de BMW X5. Iar cât priveşte interiorul, în anul 1996 cei de la BMW deja se gândeau la iDrive şi la un nou stil de habitaclu.
Vezi video-ul de mai jos, cu acea scurtă secvenţă, iar în momentul când cei de la BMW vor arăta conceptul în întregime şi vor vorbi mai mult despre el, vom reveni şi noi cu un nou articol.
0
1,983
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!