(VIDEO) BMW-ul cu numere de Bucureşti, accidentat la Străşeni acum câteva zile, filmat anterior într-un episod de condus periculos

19 Iulie 2021, 16:47
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută vă informam despre producerea unui accident grav pe traseul Străşeni-Chişinău, în apropiere de localitatea Cojuşna, când un BMW cu numere de Bucureşti s-a răsturnat de mai multe ori în viteză, iar motivul invocat era tăierea unei anvelope, în urma căreia maşina şi-ar fi pierdut controlul.
Mai mulţi dintre voi, comunitate, aţi invocat şi viteza ca un motiv al producerii accidentului şi, deşi n-avem vreo informaţie oficială de la poliţie despre viteza pe care o avea BMW-ul, judecând după forţa impactului se poate presupune cu suficient de multe motive că în toată ecuaţia a putut fi prezentă şi o viteză mare. Dar, pe lângă asta, un nou detaliu legat de acest BMW a ieşit la iveală datorită unui vizitator, pe nume Victor.
Dânsul a recunoscut BMW-ul din imagini şi ne-a trimis la redacţie un material video dintr-o situaţie periculoasă din trafic, provocată de acelaşi BMW, pe acelaşi traseu Străşeni-Chişinău, în raport cu maşina sa. Totul s-a produs în noiembrie 2020. Atunci, pe o porţiune de drum cu două benzi, câte o bandă pe sens, BMW-ul îi tot semnaliza din faruri să se ferească pe acostament. Victor a ales să-l ignore, întrucât nu era obligat să iasă pe contrasens, şi pe deasupra e şi o manevră periculoasă şi nenecesară. După ceva timp de flash-uri continue, BMW-ul a ieşit pe contrasens peste linia dublă continuă şi i-a depăşit. Doar că de aici încolo BMW-ul le-a frânat de câteva ori în faţă şi a tot manevrat în faţa lor interzicându-le să-l depăşească. Toată situaţia a continuat inclusiv când drumul s-a făcut mai lat, cu câte două benzi pe sens, după comuna Vatra până la intrarea în Chişinău. Iar Victor l-a filmat atunci pe acel BMW, pe care-l reproducem mai jos.
Din video se poate vedea că e vorba de acelaşi BMW, care a fost distrus săptămâna trecută, cu numere de înmatriculare B 149 RAF.

De asemenea, partea şi mai de neînţeles e că atunci, în noiembrie, Victor a oprit la un agent de patrulare INSP, arătându-i video-ul şi solicitându-i pedepsirea şoferului din BMW. La această solicitare, a auzit un răspuns uluitor „oricum nu-i putem face nimic”. Răspunsul e şi mai revoltător în lumina faptului că începând cu vara anului 2020 în Moldova există un punct în regulamentul circulaţiei rutiere, care prevede pedepse extrem de dure pentru condusul agresiv, iar descrierea a ceea ce înseamnă condus agresiv se încadrează perfect în maniera de condus, surprinsă în video-ul de mai jos.

Probabil e cel mai bun exemplu cum lipsa de acţiune a poliţiei la momentul potrivit, poate lăsa să se întâmple lucruri mult mai grave ulterior, cu consecinţe greu de prevăzut.
0
56,585
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!