Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Bătrâna Honda Civic Type-R l-a învins pe noul Golf GTI Clubsport pe circuit

12 Iulie 2021 - 15:32
Redacţia PiataAuto.md
Honda Civic Type-R se află la finalul carierei sale, cu ediţii limitate disponibile în câteva ţări şi gata, în curând îi vom spune adio. În acelaşi timp, Volkswagen are un nou hatchback sportiv cu tracţiune faţă, bazat pe noua generaţie Golf Mk8. Noului hot hatch german îi spune Golf GTI Clubsport şi tocmai a fost învins pe un circuit de modelul nipon pe cale să se pensioneze.
Da, Golf GTI Clubsport din video-ul de mai jos e unul cu 300 CP şi cutie automată, echipat chiar şi cu funcţie de launch control, în timp ce Honda Civic Type-R are o formulă mult mai simplă, cu cutie manuală şi nici vorbă de sisteme sofisticate de launch. În linie dreaptă, cu acceleraţie de pe loc, noul model german o învinge pe japoneză. Însă la un tur complet pe circuit, unde contează mult mai multe elemente decât un sistem care să te catapulteze la start, bătrâna Honda Civic Type-R l-a învins. Iar prezentatorul britanic de la volan, a declarat franc că modelul japonez se conduce mult mai plăcut.
Apropo, noi am condus Honda Civic Type-R într-un test drive special din România, de acum doi ani, şi am adorat-o acolo, chiar dacă în testul nostru comparativ cu Renault Megane R.S. Trophy ea a fost devansată. Iar recent o Honda Civic Type-R în ediţia sa de adio a setat un nou record de circuit în România, pe Motor Park.
Ce părere ai atunci când un nou model german din acelaşi segment ajunge să piardă în faţa unei japoneze cu ani buni de prezenţă pe piaţă? E vorba de filosofia de inginerie germană vs. japoneză sau de faptul că noile maşini sunt mai înăbuşite în performanţe reale şi deci, mai puţin intrigante?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter