Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ce se întâmplă atunci când apa nimereşte pe discurile de frână încinse ale unei maşini

23 Iulie 2021 - 16:43
Redacţia PiataAuto.md
Cei mai mulţi dintre noi ştiu că la orice automobil e preferabil să eviţi supraîncălzirea discurilor de frână, dar şi mai mult trebuie să eviţi nimerirea apei peste discurile fierbinţi. E valabil când mergi mult pe serpentine muntoase şi frânezi, e valabil şi atunci când vii cu discurile fierbinţi la o spălătorie auto şi peste 30 secunde cei de acolo îţi şi stropesc deja jantele şi discurile de frână cu apă rece.
Dar un canal de YouTube din Rusia a dus întreaga situaţie un o formulă mai amplificată şi mai extremă, tocmai pentru a vedea mai rapid şi mai elocvent ce se poate întâmpla atunci când apa nimereşte pe discurile de frână încinse.
De obicei, efectul cel mai rapid pe care-l poţi obţine astfel e să le deformezi, iar după asta fiecare frânare se va lăsa cu vibraţii simţitoare. În acel caz unica soluţie recomandată e schimbarea discurilor, cât mai rapid, ca să nu afectezi şi etrierele. Dar în video-ul de mai jos discurile au fost încinse până la roşu, având sute de grade celsius, aşa că şi efectele au fost mai drastice, până la crăparea lor.
Vezi întregul experiment mai jos şi una e clar: după acest video sfatul de a evita supraîncălzirea frânelor devine şi mai valabil. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în engleză sau română din comenzile player-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter