Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Comparaţie în offroad între Tesla Model X şi Fiat Panda Cross: electric şi scump sau tradiţional şi accesibil

30 Iulie 2021 - 13:42
Redacţia PiataAuto.md
O comparaţie curioasă a fost realizată de britanici, în ea figurând SUV-ul electric Tesla Model X pe de o parte, şi micuţul Fiat Panda Cross, de cealaltă parte. Tehnic vorbind, ambele sunt SUV-uri, doar că se situează la poluri total diferite ale lumii auto.
Tesla e un SUV scump, 100% electric, propulsat de două motoare electrice într-un soi de tracţiune integrală simulată, cu un total de 417 CP şi 660 Nm. Dar SUV-ul electric e un gigant nu doar în dimensiuni, ci şi în greutate, cântărind 2,533 kg la gol!
Micuţul Fiat Panda Cross, însă, e esenţa a ceea ce poţi numi reţetă simplă şi eficace a unui vehicul care se descurcă peste tot cu uşurinţă. Are un motor turbo pe benzină de doar 2 cilindri şi 0.9 litri, cu 85 CP la activ şi 145 Nm. Are o cutie manuală şi tracţiune integrală, mecanică şi tradiţională. Micuţa Panda cântăreşte mai puţin decât jumătate faţă de Tesla — doar 1,165 kg, şi are şi o gardă la sol mai mare, cu roţi mai înguste. Şi desigur, costă de vreo 6-7 ori mai puţin decât Tesla, în funcţie de ţară.
Cum crezi că a decurs comparaţia în offroad, care s-a dovedit a fi mai descurcăreţ dintre cele două modele? Ei bine micuţul Fiat Panda a răvăşit-o pur şi simplu pe Tesla aproape la fiecare capitol, şi au fost capitole la care Tesla pur şi simplu nu a mai putut înainta!

Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter