(VIDEO) Cum au ajuns motoarele Honda de la subiect de ironie în Formula 1 la detronarea Mercedes-Benz

18 Iulie 2021, 18:37
Redacţia PiataAuto.md
Anul ăsta Mercedes-Benz trăieşte o adevărată tragedie în Formula 1, tragedie care e încă în desfăşurare cu fiecare nouă cursă şi care agravează amploarea ei. După mulţi ani de dominaţie în F1, în 202 echipa şi bolizii Mercedes-Benz sunt bătuţi crunt de motoarele Honda, prin bolizii Red Bull Racing.
Puţini ştiu, însă, cât de grea a fost calea celor de la Honda până aici. La început, atunci când furnizau motoare echipei McLaren, deveniseră subiect de glume şi ironii din cauza frecventelor defecţiuni şi abandonuri. Până şi Lewis Hamilton, deţinătorul actual de recorduri la numărul de titluri de campion câştigate, a declarat pe atunci într-o conferinţă că una din principalele caracteristici a unui motor de Formula 1 e să nu fie Honda. Şi uite că azi un motor Honda îl detronează chiar pe el!
Adevărul e că motoarele Honda, în anii 2015-2017 erau şi extrem de stricăcioase, cei de la McLaren fiind nevoiţi la schimbări majore de componente în decursul sezonului, chiar şi cu preţul penalizărilor uriaşe. Dar perseverenţa aia japoneză, cu multă muncă şi abnegaţie, i-a adus azi până la nivelul de a fi cel mai bun furnizor de motoare de Formula 1 în anul 2021, motoarele Honda, de pe bolizii Red Bull deja, având şi putere superioară celor de la Mercedes-Benz, dar şi o fiabilitate de invidiat.
Toată această cale de la subiect de ironie până la gloria de azi, parcursă de Honda în ultimii 6 ani, e expusă elocvent în video-ul de mai jos, pe care te invităm să-l urmăreşti, apoi să ne spui ce crezi că se va întâmpla în sezonul ăsta: va fi Mercedes-Benz învins definitiv, sau crezi că-şi va lua revanşa până la sfârşit de sezon în faţa bolizilor Red Bull Honda racing?
0
2,455
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!