Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cursă cu incident major în Formula 1: Hamilton şi-a câştigat victoria după ce a provocat ieşirea din cursă a lui Verstappen

19 Iulie 2021 - 13:04
Ilie Toma
Cursa de ieri din Formula 1 s-a lăsat cu un scandal uriaş, în urma unui grav accident între Lewis Hamilton şi Max Verstappen, piloţii care îşi dispută în acest an poziţia de top din clasament.
Accidentul s-a produs chiar în turul 1. Imediat după începutul cursei, cei doi, aflaţi pe primele două poziţii la start, s-au antrenat într-o competiţie directă unul cu celălalt, într-un condus acerb pentru şansa de a fi primul, or, pe acest circuit e foarte important cine se detaşează primul după start. Cei doi s-au duelat preţ de câteva viraje, conducând aproape paralel, până când, într-unul din viraje, Lewis Hamilton i-a acroşat roata din spate dreapta a bolidului lui Verstappen, destabilizându-l pe acesta şi proiectându-l în parapet cu o viteză ameţitoare. Max a supravieţuit, dar forţa impactului a ajuns la 15G, iar pilotul a fost preluat de medici.
Lewis şi-a continuat cursa şi a ajuns primul la final, ieşind învingător pe podium, chiar dacă supraveghetorii cursei l-au găsit vinovat de incident şi i-au dat o penalitate de 10 secunde. Oferind comentarii reporterilor, nici el, nici şeful său, Toto Wolf, nu şi-au cerut scuze publice de la Verstappen, declarând doar că regretă cele întâmplate şi că n-ar fi trebuit să se ajungă la un impact grav. Lewis a mai spus că nu şi-a dorit să câtige aşa, dar incidentul nu-i eclipsează victoria.
De cealaltă parte, şeful de echipă al lui Max, Christian Horner, s-a arătat furios şi revoltat de comportamentul lui Lewis şi al echipei Mercedes-Benz, calificându-l ca nesportiv şi neonest. Acesta a spus că toţi piloţii de Formula 1 ştiu că acel viraj e unul din cele mai rapizi din F1 şi o asemenea manevră e pur şi simplu impardonabilă, iar ceea ce a făcut Lewis nu e decât o mişcare disperată de a le zădărnici ascensiunea celor de la Red Bull din acest an.
Într-adevăr, chiar ieri publicat un articol cu video în care era analizată această ascensiune a celor de la Red Bull cu motoare Honda, care i-a detronat nemilos în acest an pe cei de la Mercedes-Benz.
Iar partea poate cea mai neaşteptată pentru Lewis Hamilton şi pentru Mercedes-Benz e că cea mai mare parte a fanilor echipei Mercedes-Benz şi ai Formula 1 în general îl acuză direct pe pilot şi pe echipa sa de un comportament mişelesc, lipsit de conduită sportivă, menţionând în zeci de mii de comentarii pe reţelele sociale că Lewis şi Mercedes şi-au obţinut cea mai murdară şi nemeritată victorie ieri, care-i face pe fani să-şi piardă respectul pentru performanţele lor.

Tu ce părere ai? A fost o mişcare intenţionată şi disperată sau a fost doar un incident banal de cursă, care a aprins spiritele mai tare decât ar fi trebuit?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter