Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel simbolic Audi: un R8 cu motor V10 aspirat natural, alături de electromobilul RS e-tron GT

31 Iulie 2021 - 13:44
Redacţia PiataAuto.md
Trăim ultimele lumini de apus a unei epoci şi un plin avânt al alteia noi — cam asta am putea spune după acest duel simbolic dintre două modele notorii din gama Audi.
Audi R8 este supercarul de top din gama producătorului german, acel model pe care ţi-l cumperi când adori marca Audi şi toate calităţile ei formidabile, dar vrei în acelaşi timp performanţa aia desăvârşită, savuroasă. Cu un motor V10, aspirat natural, de 5.2 litri, montat central, e unul din ultimele modele din cele de şcoală veche, duse la un suprem încăpăţânat.

Pe de altă parte, Audi are un nou electromobil în gamă, RS e-tron GT, care mai e şi primul model electric cu indicele RS. E clar, şi aici e vorba de performanţă de top absolut. Doar că noţiunea de performanţă în cazul mobilităţii electrice a acestei noi ere are o altă scară. O cu totul altă scară, se pare.
Da, unii vor privi duelul de mai jos cu bucurie, deschizând larg braţele pentru a spune binevenit noii ere electrice. Alţii vor privi, însă, cu tristeţe, pentru că dacă legenda Audi R8 V10 a fost detronat atât de uşor, înseamnă că aproape orice model, cu orice motor cu ardere internă, va putea fi la fel de uşor învins, dacă se va dori. Adio, regele R8. Trăiască noul rege în gama Audi. Fie că o spunem cu bucurie, fie că o îngânăm cu tristeţe, asta e realitatea schimbării majore pe care o trăim. Arderea internă nu va mai concura direct cu kilowaţii electrici. De aici încolo, practic, ele merg pe drumuri separate, iar cu toată vâltoarea a ce se întâmplă în ultimele luni, cu Porsche Taycan Turbo S, cu Tesla Model S Plaid, cu Rimac Nevera, separarea celor două cărări în evoluţia darwinistă a maşinilor s-a produs. Poţi alege una din căi. Dar, probabil, cei mai mulţi dintre noi vom ajunge să fim împinşi spre cea electrică, păstrând o paralelă de suflet pe cea cu ardere internă, ca o bijuterie clasică, de week-end sau de colecţie.

Revenind din pauza noastră meditativă, te invităm să vezi, totuşi, video-ul simbolic de mai jos, publicat de britanici, apoi să ne spui şi gândurile tale în comentarii.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter