(VIDEO) Echipa KAMAZ are un nou camion de raliuri, pe baza noului model K5, pe care l-a şi pus în prima provocare

3 Iulie 2021, 08:39
Ilie Toma
Cu toţii ştim că cei de la KAMAZ sunt de neînvins în raliul Dakar, cu camionul lor demenţial, iar victoriile mărcii ruseşti la Dakar s-au ţinut aproape neîntrerupte pe parcursul ultimilor 22 de ani, cu 17 ediţii învinse din 22!
În ultimii ani, camionul invincibil din raliuri a fost un KAMAZ 4326, propulsat de un motor turbodiesel de 13.0 litri, cu 6 cilindri în linie, care livra 1,150 CP (mai multe despre acest camion am relatat aici). De curând, însă, KAMAZ are un nou model de top în segmentul civil, numit K5 sau 54901, despre care noi am relatat chiar de curând. Uzina pune un mare accent pe acest model nou, iar el are un rol important în strategia lor viitoare, prin urmare, a fost logic să aflăm acum câteva zile că cei de la KAMAZ au pregătit şi un nou camion de raliuri, derivat din modelul K5!
Dezvăluirea noului camion de raliu KAMAZ a avut loc într-un moment simbolic — înainte de startul raliului Silk Way 2021. Acesta e un soi de Dakar ruso-mongolez, foarte intrigant, de altfel, care porneşte din Omsk, în Rusia, şi traversează 5,400 km în 10 zile prin Altaiul muntos din Rusia, apoi prin Mongolia, până la Ulan Bator. Sincer vorbind, ca nivel de dificultate, acest raliu e chiar foarte comparabil cu Dakar, pentru KAMAZ ecuaţia fiind un pic mai simplă datorită faptului că e un raliu autohton pentru ei.
Tot datorită faptului că raliul Silk Way e unul domestic, cei de la KAMAZ au antrenat tocmai 7 echipaje în competiţie, 6 echipaje rulând cu modelul bine verificat în timp, iar unul, cu numărul 501 — cu noul camion, dezvoltat pe baza lui K5. Aşadar, ce aduce intrigant noul camion, ce informaţii tehnice se cunosc deja despre el?
În primul rând, noul bolid de raliu va purta numele KAMAZ 435091. Cabina acestuia e desenată să amintească de camionul civil K5, ca o metodă de a-i creşte vizibilitatea pe plan naţional şi internaţional. Fireşte, însă, un camion de raliu are destul de puţine în comun, ca şi esenţă, cu un camion civil. Iar noul camion se inspiră mai degrabă de la predecesorul său de succes, care a acumulat şi o experienţă de nepreţuit în ultimele decenii.
Aşadar, elementul distinctiv principal al noului camion e cabina. Motorul e acelaşi — de 13.0 litri, cu o putere neanunţată oficial, dar putem intui că e aceeaşi, de 1,150 CP. Noul camion poate atinge o viteză maximă de 165 km/h, având 6.9 metri lungime şi cântărind 8.6 tone la gol, căruia i se mai adaugă 950 litri de combustibil şi circa 250 kg pentru membrii echipajului. Camionul are tracţiune integrală permanentă şi rulează pe anvelope de offroad, cu dimensiunea 375/90 R 22.5.
Aşadar, la 1 iulie s-a dat startul raliului Silk Road, în care acest nou camion a fost pus direct într-o provocare de viaţă reală. Fiind condus de echipajul câştigător de la ediţia din acest an a raliului Dakar, în frunte cu Dmitrii Sotnikov, noul KAMAZ 435091 a marcat o victorie de etapă din prima zi a raliului. Aşadar, e un start cât se poate de bun pentru prima provocare a unui nou camion cu ADN de învingător. Pentru că oricât de critici am putea fi faţă de vechile KAMAZ-uri, nici o altă marcă de camioane din lume n-a reuşit să înregistreze atâtea victorii la Dakar în toată istoria!
0
1,488
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!