Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Fata care călătoreşte de 2 ani într-o Toyota Prius XW20 cu câinele său

28 Iulie 2021 - 19:08
Redacţia PiataAuto.md
Dacă te-ai decide vreodată să-ţi schimbi modul de viaţă, astfel încât să trăieşti într-o continuă călătorie, ce vehicul ţi-ai alege pentru asta? Un camion mare cu un mini apartament în spate? Un van ceva mai micuţ, dar oricum cu casa din urma sa? Sau poate un offroader? Ei bine, în SUA cineva călătoreşte de doi ani încoace la bordul unei Toyota Prius din generaţia XW20!
Faceţi cunoştinţă cu Nikki Delventhal, fata care călătoreşte împreună cu câinele său de 2 ani la bordul unui exemplar al popularul model hibrid Toyota Prius. E o maşină fabricată în 2006, pe care Nikki şi-a cumpărat-o la mâna a doua atunci când a decis să-şi schimbe total modul de viaţă.
Cum povesteşte chiar ea pe paginile ei de social media, ea muncea în calitate de stilist şi coafor pentru celebrităţi, era şi model la o renumită agenţie de modele, mai era şi majoretă în liga NFL, iar pe lângă asta şi instructor de fitness. Într-o zi a decis să renunţe la viaţa sa de glamour, cum o numeşte ea, şi să o schimbe radical pe un mod de viaţă solitar, într-o continuă călătorie, la bordul Priusului. Şi-a reprofilat activitatea în consultant şi planificator de călătorii pentru familii, şi poate munci astfel online, oriunde s-ar afla, iar mai ales vara munceşte ca ghid în unele destinaţii europene.
Nikki şi-a ales nu doar un vehicul ciudat pentru călătorii, ci şi un traseu destul de bizar. De doi ani călătoreşte practic doar în interiorul SUA, spunând că are de văzut încă o grămadă de lucruri la ea acasă. Doar aşa, uneori, mai face mici pauze şi merge în alte ţări, de obicei în scop de muncă, iar cu Toyota a intrat, se pare, doar un pic pe teritoriul Canadei vecine.
Iar acum, să vorbim un pic şi despre partea cea mai greu de înţeles din toată povestea. Cum să te porneşti cu o Toyota Prius într-o asemenea călătorie şi s-o transformi într-o casă permanentă, practic? Nikki nu poartă vreo remorcă în spatele ei, care s-ar desface şi s-ar transforma în vreo casă de dormit sau cel puţin un cort. Nu. Nikki doarme în Prius, îşi cară toate lucrurile cu ea în acelaşi Prius, şi pe deasupra mai împarte spaţiul şi cu companionul său de călătorie, câinele. Aşa că nu te mira că-n imaginile de mai jos vei vedea totul aruncat în spate, claie peste căpiţă, într-un mod care ar face pe bunica ta să spună, probabil, că fata asta nu e gospodină deloc. Doar că ea nici nu pretinde a fi.
Nikki spune că e convinsă că nu e bine să munceşti cu atâta abnegaţie în tinereţe, încât să nu mai apuci să te bucuri de viaţă decât abia când ai cam încărunţit. S-a uitat şi la părinţii săi, care cam asta făceau, munceau. Şi şi-a zis că nu simte că asta ar fi calea corectă. Aşa că întâi a ales să nu meargă la o universitate, şi să-şi facă acea carieră de care vorbim mai sus, după care a renunţat şi la ea din cauza glamour-ului şi a problemelor de sănătate pe care i le creaseră regimurile alimentare impuse de agenţia de modele.
Aşa că după ce-şi lăsase vechea carieră, a avut parte de o experienţă de muncă în Australia, iar când a revenit, întrucât nu mai avea un apartament, alegerea logică a fost să treacă într-o maşină cu traiul şi să-şi trăiască visul mai departe. Tocmai aşa a ajuns să-şi care toate lucrurile pe care le are, întreaga sa viaţă, la bordul unei simple Toyota Prius.
S-a organizat între timp, are o saltea pe are o întinde peste scaunele spate şi portbagaj şi doarme cu capul în portbagaj, mutând genţile la o parte. Când merge, pune genţile înapoi până la linia scaunelor faţă, şi le are deja bine compartimentate. Tot ce are ea în posesie, încape în această Toyota Prius.
Spune că nu vrea un van pentru călătorii pentru că e cam neîndemânatică la parcare, iar cu Priusul se descurcă mai uşor. Pe deasupra, îi place că e eficient în consum. Chiar şi încărcată până la refuz cu toate lucrurile ei, dar şi cu suspensia ceva mai ridicată ca să facă faţă zonelor de offroad, cu o boxă suplimentară de portbagaj pe acoperiş şi o bicicletă cocoţată pe maşină, Toyota ei indică un consum mediu de circa 5.2 litri/100 km. Cu un van mare, diesel, e slab probabil să poţi obţine asemenea cifre.
Şi uite aşa, în mod spontan şi fără nici un plan îndepărtat, decurge viaţa acestei fete din SUA. Se poate trezi dimineaţa, şi atunci decide unde merge, ce face, dacă mai înaintează cu Priusul în altă destinaţie sau dacă merge pe jos pe undeva. Câinele o ascultă, că n-are încotro. Iar ea zice că poate ar fi trebuit demult să-şi găsească un soţ, dar acum nu mai regretă şi n-o mai atrage modul sedentar de viaţă. Crede că va mai călători aşa încă mulţi ani înainte, pentru că-i place modul ăsta de viaţă.
Vezi mai jos câteva filmuleţe video publicate de Nikki, iar dacă te interesează mai mult subiectul, îi poţi accesa canalul de YouTube.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter